Vlada Makedonije: Kod glasanja o Kosovu u Unesko imaćemo u vidu stav članica EU

Vlada Makedonije saopštila je danas da će u odnosu na glasanje za članstvo Kosova u Unesko imati u vidu poziciju većine zemalja članica EU, javila je Televizija Telma.

Pojedini mediji javili su da je osoblje ambasade Srbije povučeno zbog eventualnog budućeg glasanja Makedonije o članstvu Kosova u Unesku.

Vlada Makedonije navela je da uvek sledi interese države bazirane na pricipima dobrosusedstva i unapredjenja regionale saradnje, neutralnosti i nemešanja u sporove medju državama.

„Makedonija razvija prijateljske odnose sa svim susednm zemljama. Kada postoje otvorena osetljiva pitanja izmedju dva naša suseda, Vlada Makedonije će uvek slediti interese države baziran na principima dobrosusedstva i unapredjenja regionalne saradnje, neutralnosti i nemešanja u sporove medju tim državama. U odnosu na glasanje za članstvo Kosova u Unesko, Vlada Makedonije će imati u vidu poziciju većine zemalja članica EU“, navela je vlada.

Makedonija još čeka zvanično objašnjene Beograda za povlačenje osoblja Ambasade Srbije u Skoplju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    aBudimo do krajnosti posteni.Ta mala banana drzava , Makedonija,koja ima toliko unutrasnjih problema,kako ona moze da se postavi,kada dodje do glasanja,za UNESKO za Kosovo.Kako god mi gledali na to,ali Makedonija zaista, mora da glasa onako,kako budu glasale zemlje clanice EU. Glasali onako,ili ovako,ali mi ne treba da im uzmemo to za zlo.Ako neko moli da udje u neki Klub,konkretno u EU pa naravno,da mora da glasa,onako,kako ne bi sebi pokvario sanse za ulazak u taj Klub.Postoji i poslovica kod nas:Vezi konja,gde ti gazda kaze!!!Tako je to,kada si golja!