VMRO-DPMNE: O ustavnim amandmanima glasati bez odlaganja

SKOPLJE – Poslanici najuticajnije opozicije VMRO-DPMNE zatražili su od predsednika parlamenta Taljata Džaferija da bez odlaganja stavi na glasanje predlog ustavnih amandmana u skladu sa Prespanskim sporazumom.

Prema tom sporazumu koji su u julu potpisali Atina i Skoplje Makedonija bi trebalo a promeni ime u Republika Severna Makedonija.

Poslanici su najavili da će pri glasanju poštovati volju naroda.

Na konferenciji za novinare u parlamentu, poslanik Antonio Milošoski zajedno sa ostalim poslanicima VMRO-DPMNE rekao da će oni glasati u skladu sa voljom naroda izraženoom na nedavno održanom referendumu koji nije uspeo, jer na njega nije izašao dovoljan broj gađana.

Upitan da li je tačno da će sedam poslanika njihove stranke glasati za ustavne promene, Milošoski nije direktno odgovorio, ali je rekao da Džaferi bez odlaganja stavi predlog ustavnih amandmana na glasanja kako bi se videlo da li vlast ima dvotrećinsku većinu.

„Predlog ustavnih amandmana treba staviti na glasanje i tada će se videti da li je volja naroda veća od pritisaka na zakonodavca“, rekao je Milošoski.

On takođe nije odgovorio na pitanje „zašto i ostali poslanici“ VMRO-DPMNE ne prisustvuju konferenziji za novinare.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar