VMRO-DPMNE: Vlast će platiti cenu zbog svoje nesposobnosti

SKOPLJE – Kandidat za predsednika najveće opozicione stranke u Severnoj Makedoniji VMRO-DPMNE, Gordana Siljanovska-Davkova, rekla je da će aktuelna vlada u Skoplju uskoro platiti visoku cenu.

Platiće je zbog svoje nesposobnosti, nerada, korupcionaških skandala, nepotizma i svega onoga što je prošlo nezabeležano zbog postizanja Prespanskog sporazuma, rekla je Siljanovska-Davkova, prenosi makedonski list Večer.

„Radeći navodno ka približavanja EU, aktuelna vlast nas je udaljila od Kopenhagenških kriterijuma i dovela do situacije nepoverenje građana u institucije“, istakla je Siljanovska-Davkova u intervjuu za bugarski list „Dnevnik“.

Ona je rekla da ukoliko bude izabrana za predsednik Severne Makedonije, to će biti početak kraja vlasti na čelu sa Socijaldemokratskim savezom.

„Tokom mog mandata bi bili održani parlamentarni izbori“, rekla je Davkova-Siljanovska.

Kandidat za predsednika iz redova VMRO-DPMNE je poručila da je aktuelna vlast odavno delegitimisana i da je „Makedonija bila demokratska zemlja, Zoran Zaev nakon neuspeha na referendumu bi podneo ostavku“.

„Ne možemo živeti od Prespanskog sporazuma. On se ne jede, ne donosi prihode, ali donosi frustracije. Šteta što Zaev nije imao hrabrosti da raspiše istovremeno prevremene predsedničke i parlamentarne izbore. Ali sada ćemo ga razvlastiti korak za korakom“, istakla je Siljanovska-Davkova.

U vezi svog obećanja o ustavnim reformama, u intervjuu za bugarski „Dnevnik“ ona je rekla da nema ambicije da dobije više ovlašćenja kao predsednik.

„Makedonija treba da bude više parlamentarna demokratija, a manje konsocijacija između dve etničke elite“, smatra ona.

Siljanovska-Davkova je kazala da političari sva otvorena pitanja treba da se rešavaju kao državnici, a ne kao političari koji teže da dobiju poene kod građana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar