Volker: Građani su izabrali promene, a ne prosrpsku politiku

PODGORICA – Bivši američki ambasador u NATO i nekadašnji specijalni izaslanik te zemlje za Ukrajinu, Kurt Volker, smatra da je narod u Crnoj Gori na izborima 30. avgusta rekao da želi promene, ali da one ne znače podržavanje prosrpske ili proruske politike.

Volker je rekao da je razumeo da je dogovoreno da nema povlačenja iz Alijanse, ali da je činjenica da se to i postavlja kao pitanje, zabrinjavajuće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Bolkeru! Zabrinjavajuće je da čovjek koji je bio toliko godina na tako značajnim funkcijama prevali preko usta, da ne kažem drugačije ,da je zabrinjavajuće postavljanje pitanja izlaska iz NATO-a. Postavi sebi ako još imaš bar malo iskrenosti da je Srbija i Crna Gora(tadašnja mala Jugoslavija koju ste vi takođe razvalili) bombardovala Ameriku i uradila što je uradila, bili bilo za amerikance zabrinjavajuće da se upita da sa njima ne ide ni u kakve koalicije pogotovu ne u vojne.Pored toga očigledno je da vam je bivši crnogorski presjednik ite kako odgovarao jer je ispunjavao sve vaše želje pa i one o progonu Srba i svega što je Srpsko iz Crne Gore i nije vam nimalo smetalo što je vladao punih 30 godina i mučio taj narod.A to je isti narod .Vi ste se posvadili ne samo sa svim poveljama međunarodnog prava i UN čiji ste član i potpisnik već ste zaboravili osnovno pravilo zdravog ponašanja, da nemožete biti uvažavani i poštovani ako to isto i vi nečinite prema drugima.To što radite nije ono što ovaj svijet očekuje od takvog i tolikogi moćnog saveza država koje se zovu Amerika.Ovaj svijet ste svojim ponašanjem doveli na ivicu potpunog uništenja jer mislite da je dobro i ispravno što radite.Nije tako!Pustite svijet da živi kako hoće, jer niko vama ne smeta da i vi živite kako hoćete u Americi, jer Amerika nije cijela planeta i neće to nikada ni biti.