Volkov: Uskoro novi poziv za dobrovoljni vojni rok u CG

PODGORICA – Ministarstvo odbrane Crne Gore najavilo je da će uskoro objaviti konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka, a nakon što je prošle godine o tome doneta odluka, kao jedan od modela osposobljavanja za službu u Vojsci u cilju stvaranje baze za popunu stalnog i rezervnog sastva.

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, Mihailo Volkov, izjavio je tim povodom da je reč o novom projektu koji je do sada rezultirao uspešno završenim ciklusima osposobljavanja i da smatra da će ubuduće taj broj da raste.

Objasnio je i da je princip prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka putem javnog oglasa.

Tokom njegovog trajanja, kaže Volkov, vojnici na obuci stiču znanja i veštine koje su neophodne za obavljanje dužnosti u jedinicama Vojske u uslovima ratnog ili vanrednog stanja.

„Lica koja su uspešno savladala obuku tokom dobrovoljnog služenja vojnog roka mogu da budu deo rezervnog sastava ili da se pak odluče za profesionalnu vojnu službu u skladu sa potrebama za popunu jedinica Vojske“, istakao je Volkov.

Dodao je da Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore posebnu pažnju posvećuju privlačenju mladog i kvalitetnog kadra putem jačanja imidža u javnosti kao i promocijom vojnog poziva.

Podsetio je i da je tokom 2019. godine primljeno 130 vojnika, muškaraca i žena, po ugovoru.

„Jedan od strateških ciljeva u domenu upravljanja ljudskih resursa jeste dostizanje odgovarajuće razmere između kategorija profesionalnih vojnih lica i podmlađivanja kadra“, reko je.

Volkov je kazao da je trenutno u toku oglas za prijem 80 vojnika, muškaraca i žena, po ugovoru koji traje do 27. januara.

Nakon što budu primljeni oni, kazao je, stiču znanja i veštine koje su neophodne za obavljanje dužnosti u jedinicama Vojske u uslovima ratnog ili vanrednog stanja, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar