Vuković osudio pevanje Tompsonovih pesama tokom protesta

PODGORICA – Gradonačelnik Podgorice i potpredsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković osudio je to što su se pevale pesme „dokazanog ljubitelja ustaškog pokreta“, hrvatskog muzičara Marka Perkovića Tompsona tokom jučerašnjeg protesta kod zgrade Vlade Crne Gore.

„Koliko se divim patriotizmu ponosnih ljudi iz cele Crne Gore, koji su danas ustali da odbrane svoju državu, toliko osuđujem one koji su pred Vladom pevali pesme dokazanog ljubitelja zločinačkog ustaškog pokreta, M. P. Tompsona. Naše su zastave zastave slobode i antifašizma“, poručio je Vuković na Tviteru.

Više stotina gradana okupilo se juče ispred zgrade Vlade u Podgorici kako bi iskazali protest povodom najave izmena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

Na jednom od objavljenih snimaka sa protesta čuje se kako deo građana peva pesmu „Bojna Čavoglave“, koju Perković na koncertima započinje ustaškim pozdravom „Za dom spremni“.

Protest je organizovan na poziv Patriotsko-komitskog saveza, bliskog DPS-u Mila Đukanovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Djukanovic je oduvek bio blizak kao i njegove pristalice zapadnofasistickom bloku. Sramna je cinjenica da nam u svetoj zemlji obitavaju pristalice neonacistickog pokreta i pedofilskog lobija.