Za ubistvo dve unuke šest godina zatvora

Vojkana Bogojević iz Gornjih Trnjana kod Doboja osuđena je na šest godina zatvora zbog ubistva jedne unuke i podstrekivanja na ubistvo druge.

Kako prenosi FENA, ona je presudom Okružnog suda u Doboju proglašena krivom za ubistvo novorođene bebe u septembru 2011. i za podstrekivanje svoje mentalno zaostale kćerke Sanje na isto krivično delo.

Odbrana je najavila žalbu ocenivši da sud nije najbolje protumačio pojedine aspekte odbrane koji se tiču ubistva, a imaju primedbe i za kvalifikaciju podstekivanja.

„Izvršilac nije podstrekivan da izvrši krivično delo ubistvo nego čedomorstvo i ne može podstrekač odgovarati za to delo, to je konzistentan stav odbrane i mislimo da će odbrana u žalbenom postupku uspeti da s tim stajalištem prođe“, rekao je branilac optužene Branko Ristić.

Sanjin rođak Rade Bogojević, koji je otac jedne ubijwene bebe, ranije je osuđen na tri godine zatvora zbog obljube nad nemoćnim licem, a na osnovu sporazuma o priznanju. Identitet oca druge ubijene bebe nije poznat.

Takođe na osnovu sporazuma o priznanju krivice, za isto krivično delo za koje je osuđen Bogojević, na šest meseci zatvora osuđeni su Žarko Cvijetić iz Skugrića kod Modriče i Vid Janković iz Dugog Polja.

Svi su uhapšeni 25. januara ove godine, a suđenje se odvijalo bez prisustva javnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Dobojpresudaubistvo
Komentari (0)
Dodaj komentar