Zaev i Bregu zajedničkom video porukom i selfijem pozdravili ukidanje rominga na Zapadnom Balkanu

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ocenio je danas da je ukidanje rominga na Zapadnom Balkanu zajednički uspeh i udruživanje inicijativa za bolje usluge gradjanima i ubrzanje ekonomskog napretka regiona.

Zaev je to rekao u izjavi sa generalnom sekretarkom Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlindom Bregu u Ohridu, uz zajednički selfi koji su, kako je istakao, poslali prijateljima u regionu.

„Uspeli smo! Od danas naši gradjani mogu da komunciraju za nula denara u romingu. Ovo je poruka, koju smo zajedno sa selfijem, Majlinda Bregu i ja poslali našim prijateljima u Albaniji, BiH, Kosovu, Srbiji i Crnoj Gori. Ovim smo korak bliže priključivanju konceptu ‘U romingu kao kod kuće’ i sa zemljama EU“, rekao je Zaev u video poruci napravljenoj na marginama Prespa forum dijaloga u Ohridu.

Premijer Severne Makedonije je istakao da su zemlje regiona, inspirasane Evropskom unijom, uspostavile i stvorile sredinu u kojoj će svi gradjani moći da koriste svoje mobilne telefone da govore, da šalju poruke i da koriste internet u svim zemljma Zapadnog Balakan bez dodatnih troškova.

„Ostvarili smo ideju koju smo dogovorili 2019. godine da olakšamo povezivanje naših gradjana, biznismena, akademske zejednice i mladih i da ubrzamo napredak u povezivanju regiona“, rekao je Zaev.

Bregu je u svom delu zajedničke poruke sa Zaevom o ukidanju rominga medju zemljama Zapadnog Balkana ponovila da je naredni izazov smanjenje cena rominga izmedju Zapadnog Balkana i EU“, rekla je Bregu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar