Zaev: Kadrovske promene u vladi predložiću u junu

SKOPLJE – Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev najavio je da će u prvoj polovini juna ove godine izaći sa konkretnim rešenjima o kadrovskim promenema u vladi i drugim državnim institucijama, javlja MIA.

„Namerevam da u junu izađem s konkretnim rešenjima o promenama u vladi, u vladinim institucijama, direktorskim mestima, upravnim odborima, nadzornim odborima, u lokalnim sredinama, a svakako će biti promene i u Socijaldemokratskom savezu (vladajućoj stranci), s ciljem poboljšanja kvaliteta vladavine u zemlji“, rekao je Zaev.

On je kazao da je reč o logičnoj analiizi posle dve godine vladanja Socijaldemokratskog saveza, tokom kojih su uočene manjkavosti, dodavši da su i rezultati predsedničkih izbora pokazali da građani žele da se neke stvari menjaju, poput slabih karika u izvršnoj vlasti.

„I u lokalnoj samoupravi koji su pod ingerencijom vladajuće koalicije postoje manjkavosti. Svakako da će se promene dogoditi. Ja sam rekao da će to biti početkom juna, zato što se izveštaj Evropske komisije objavljuje 29. maja“, naglasio je Zaev.

Najavljene promene u kadrovskim rešenjima vladajuće koalicije u Severnoj Makedoniji usledili su posle rezultata u prvom krugu predsedničkih izbora, na kojima je kandidat vladajuće koalicije SDSM-DUI i novi predsednik te države Stevo Pendarovski imao prednost ispred kandidatkinje opozicionog VMRO-DPMNE Gordane Siljanovsku Davkove od samo 4.500 glasova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar