Zaev: Saradnja Srbije i Severne Makedonije raste

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev najavio je danas da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučuićem i premijerom Albanije Edijem Ramom potpisati dogovore i memorandume u više oblasti medjusobnog pomaganja.

„Naša saradnja raste. To treba da znaju i makedonski i srpski narod, zato što radimo da bude bolje za oba naroda. Granice izmedju naših zemalja su otvorene upravo zbog inicijative koja postoji na Zapadnom Balkanu za povećanje i unapredjenje regionalne saradnje koju neki nazivaju Mini šengen. Kako god da je nazovemo ona je izraz saradnje i prijateljstva“, rekao je Zaev na graničnom prelazu Tabanovce.

Saradnja Srbije, Severne Makedonije i Albanije je, kako je Zaev istakao, primer saradnje koja samo napreduje.

„Želimo da pokažemo mnogo više od toga što je do sada postignuto. Otvorena su vrata i za Kosovo i za BiH i za Crnu Goru i verujem da će se veoma brzo priključiti ovoj inicijativi jer ona nosi samo dobro i korist za narod“, rekao je premijer Severne Makedonije.

On je ocenio da je današnja pošiljka vakcina izraz dragocenog prijateljstva Srbije i srpskog naroda koji solidarno dele svoj deo vakcina sa narodom Severne Makedonije.

„Paket od 4.680 od ukupno 8.000 je izraz susedske pružene ruke za podrčku i prvu pomoć makedonskim gradjanima. Mnogo je važno što prve vakcine stižu iz bratske i prijateljske Srbije i pokriće sve zdravstvene radnike u kovid centrima“, rekao je Zaev i dodao da će i ostale količine stići narednih dana.

Zaev je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić kao i „srpskom narodu koji pokazuje solidarnost na delu“.

„Ovo je zaista velika bratska poruka. Ovo je iskren čin prijateljstva“, rekao je Zaev i dodao da se vakcine uskoro očekuju i od Evropske unije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu prvi kontigent vakcina koje Srbija donira toj zemlji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar