Zagrebački nadbiskup pozvao na odgovornost prema sadašnjem trenutku

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je u ponoćnom obraćanju u Zagrebu na odgovornost prema sadašnjem trenutku, poručivši da „niko nije isključen iz Božića, jer Božić objavljuje božju ljubav prema čoveku“.

„Mi u ovaj crkveni prostor, u ovaj naš Betlehem (Vitlejem), nismo došli Bogu koji je daleko od našega života, nego Bogu koji je blizu, koji je naš Otac koji se raduje što se na Božić okupila njegova porodica“, rekao je Bozanić, a prenela je Hina.

Naglasio je da „niko nije isključen iz Božića, jer Božić objavljuje božju ljubav prema čoveku potpuno besplatnu, koja se ispoljava na neočekivane načine“.

Bozanić je rekao da je „Božić početak Isusovog ljudskog postojanja u kojem se pojavila milost Božja, spasiteljica svih ljudi, koja gaji čoveka da se odrekne bezbožnosti i svetovnih pobuda da bi razumno, pravedno i pobožno živeo u sadašnjem svetu“.

„Vitlejem govori o konkretnosti ljudskog života, o važnosti naše sadašnjosti, jer jedino u njoj nam je dano živeti. Svaki je trenutak važan, a uvek je važan samo sadašnji trenutak, zato treba da budemo odgovorni i za darovano vreme, i za vlastito telo, i za prostor u kojem živimo“, naglasio je Bozanić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar