Zakucao su auto sa četvoro mladih: Dok su oni umirali, on zakopavao oružje (foto)

Na predlog Kantonalnog tužilaštva Kantona 10, Opštinski sud u Livnu je osumnjičenom T. P. (41), zvanom ‘Z’ iz Livna, odredio jednomesečni pritvor zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo četvoro mladih iz sela Strupnić, Vlado Vujeva (20), Slavica Vujeva (20), Jozo Matković (21) i Ivana Rimac (19).

On se tereti za teška krivična dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, neukazivanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nesreći, neovlašćeno držanje oružja ili eksplozivnih naprava i falsifikovanja isprave, prenosi Avaz.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 9. aprila oko 23 sati, u vreme zabrane kretanja zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnom putu M-6.1 u mjestu Kovačić, opština Livno, upravljao Land Roverom (O23-J-244) iz pravca Bosanskog Grahova prema Livnu bez upaljenih svetala pa je levim prednjim delom vozila udario u prednji deo Golfa 2 (J87-E-496), u kojem su se nalazili poginuli.

Takođe se sumnjiči da je bez pomoći ostavio osobe povređene u nesreći, jer je zakopavao lovačke puške i municiju da ih policija ne bi pronašla. Oružje je zakopao u njivi stotinak metara od mesta nesreće, što su policajci pronašli tokom uviđaja.

Osumnjičenom se, takođe, stavlja na teret da je u svojoj porodičnoj kući u mestu Rujani u Livnu držao protivtenkovski raketni bacač M-80, zolju, dve ručne bombe M-75 i M-52, 15 pištolja različitih modela i kalibara, lovački karabin, municiju različitih vrsta i kalibara kao i bajonete.

Pored toga, osumnjičeni se tereti da je 30. marta izradio lažnu ispravu neovlašćenom upotrebom pravog pečata Lovačkog udruženja iz Lištana, potvrdu o kretanju, kojom se I. Š., osobi koja se za vreme prometne nesreće nalazila na mestu suvozača u vozilu osumnjičenog, za vreme opasnosti od pojave koronavirusa Covid-19, kao lovočuvaru, dozvoljava kretanje 24 sata dnevno.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu, osumnjičeni je predat na dalje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona 10 u Livnu.

Nakon održanog ročišta zbog postojanja osnovane sumnje da će uništiti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svedoke, sudija suda u Livnu je osumnjičenom odredio meru pritvora u trajanju od mesec dana, piše Livno Online.

Istraga u krivičnom predmetu protiv osumnjičenog je u toku, a u daljem toku postupka sprovešće se potrebna veštačenja, prikupiti određena materijalna dokumentacija, saslušati svedoci i preduzeti sve druge mere i radnju u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Livnonesrećatragedija
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    dozivotna, pobio cetvoro mlade dece koja su tek zagazila u zivot i zakopavao svoje oruzje..miletova uzdanica