Zbog jagnjećeg pečenja napravio haos, pa konobara udario autom

Šezdesetjednogodišnji Hamdo Hadžović pre nekoliko dana završio je s lisicama na rukama jer je zbog jagnjećeg pečenja napravio haos u kafani „Previla kod Amira“ u sarajevskom naselju Blažuj, gde je došao na ručak sa suprugom Silvanom Popović.

Kako pišu bosanski mediji, nezadovoljan gramažom mesa koje mu je posluženo, izvrijeđao je konobara Samira Habula, a onda ga ispred objekta pregazio autom.

Na ročištu su se mogli čuti pomalo komični detalji incidenta. Hadžović je ispred kafane svojim Mercedesom udario konobara Habula. Napadu je prethodila žustra svađa zbog narudžbe jer je Hadžović zatražio 300 do 350 grama mesa, a posluženo mu je pola kilograma. Hadžovića je to iznerviralo pa je zagalamio, ne želeći da plati meso. Svađu je prekinuo Amir Habul, otac konobara Samira, rekavši da ne moraju ništa platiti, samo da napuste kafanu i da se više ne vraćaju.

Hadžović se tada još više razbesneo pa je poručio vlasniku da će ga zapamtiti, ali je ipak napustio objekat sa Silvanom. Međutim, ona je zaboravila jaknu, tako da je konobar Habul izašao za njom da joj je vrati, ali je Hadžović tek onda podivljao. Uzeo je metlu i udario konobara, koji se sakrio iza Silvane.

Habul je, izbjegavajući udarce metlom, Silvanu zakačio i oborio na tlo. Ratoborni supružnici na kraju su se smirili i otišli, a Habul se vratio unutra. Primetio je Silvanin mobilni na stolu. U roku od pet minuta, ona je već bila pred kafanom. Optužila ga je da je povredio pa ga je psovala i pretila mu.

Sukob je kulminirao kada ga je Hadžović udario vozilom, a konobar je pao na haubu i uhvatio se za brisače. Vozio ga je tako petnaestak metara dok je Habul vukao noge po asfaltu. Spasio se tako što se bacio s haube. Gosti su pozvali policiju koja je uhapsila Hadžovića, dok su ostali akteri saslušani.

Advokat Omar Mehmedbašić na ročištu u Opštinskom sudu Sarajevo, na kojem se razmatralo Hadžovićevo pritvaranje, uspeo je dokazati da je 61-godišnjak fizički napadnut i da se radilo o klasičnoj samoodbrani, tako da je pušten na slobodu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pečenjetuča
Komentari (0)
Dodaj komentar