Željko Komšić: „Cenu Dodikovog ludila mogla bi da plati cela Republika Srpska“

SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić rekao je danas da najave člana Predsedništva Milorada Dodika da će Skupština Republike Srpske povući odluke na osnovu kojih su formirane institucije BiH, među kojima i Oružane snage, nema osnova ni u zakonima ni u Ustavu te zemje.

„On može da priča šta god hoće, sem da negira genocid, za šta se krivično odgovara. Apsolutno je nebitno šta će on uraditi i šta će da odluči Skupština RS, jer o tome oni ne odlučuju. Takve odluke se mogu eventualno donositi u Parlamentranoj skupštini BiH“, poručio je Komšić na konferenciji za novinare nakon Kongresa Demokratskog fronta u Sarajevu, na kojem je ponovo izabran za predsednika stranke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Radoslav radović

    Srbi su platili cijenu koju još nije niti jedan narod na ovoj planeti, jer su vjerovali takvima kao što si ti i tebi slični oko tebe.A ko će platiti cijenu kada zvanično budemo slobodni kao narod , to ćemo još vidjeti.Zajednički život sa vama je nemoguća misija, što se može vidjeti iz svake rečenice koju ste izgovorili od kada zastupate Hrvate u toj ko bajagi državi.Svaka vaša riječ izgovorena sa te pozicije smrdi na mržlju prema cijelom jednom narodu. Žalosno je lidera jednog naroda proglašavati ludim samo zato što traži slobodu za svoj narod i to mirno i normalno i usput prijetiti oružanom silom, i to tuđom, a ne svojom, tom istom narodu.Opijeni ste obećanjima od svijeta koji je u crno zavio pola planete i mislite i nadate se da će se desiti još jedna, ovog puta,Bosanska oluja,ali napokon su Srbi shvatili da je iluzija graditi bilo kakav vid suživota sa vama, pa će sve ostalo biti drugačije, jer smo svjesni da se od takvih kao vi može sve očekivati osim normalnog i razumnog vladanja i djelovanja.Usput samo da znate.Genocida u Srebrenici nije bilo i to je još samo jedna laž i farsa kriminalne vojne alijanse koja sebe naziva međunarodnom zajednicom.

  • S

    Dodik je mnogo pametniji od vas. Srbi treba da po katastru svoju imovinu prikljuce republici srpskoj a vama nek ostane avlija oko Sarajeva. Republiku Srpsku vise niko ne moze ukinuti pored Rusije i Kine.

  • Milan

    Da nećeš ti balavko da dođeš da nam naplatio cenu?