Zvizdić: Savet ministara BiH treba da bude glas razuma, isto očekujem i od Vučića

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas da Savet ministara treba da bude „glas razuma“ u uzavreloj političkoj situaciji u BiH, ističući da očekuje da takvu poruku sutra uputi i premijer Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa političim liderima iz Republike Srpske.

„Očekujem da će ovakvu poruku sutra uputiti i Vučić“, rekao je Zvizdić za regionalnu N 1 televiziju.

On je naveo da je danas održana sednica Kolegijuma Saveta ministara, kojem su osim njega prisustvovali ministri Mirko Šarović i Vjekoslav Bevanda i da su zaključili da će umesto današnje sednice biti održana telefonska sednica Saveta ministara BiH na kojoj će biti razmatrani materijali koji su vezani za jasno definisane rokove.

„Naredna sednica Saveta ministara BiH biće održana sledeće sedmice“, kazao je Zvizdić.

On je ocenio da Savet ministara treba da bude „glas razuma u ovoj trenutnoj uzavreloj atmosferi“, jer od rada ove institucije zavisi rad brojnih institucija i implementacija brojnih projekata koji su važni za sve gradjane BiH, bez obzira u kom gradu žive.

Sednica Saveta ministara je odložena pošto se nisu pojavili ministri iz reda srpskog naroda što je pokazatelj političke krize i u izvršnoj vlasti, ocenio je danas portal Klix.ba koji podseća da su 16. februara poslanici iz RS odbili da dodju na sednicu Parlamentarne skupštine BiH koja je na kraju i otkazana.

Predsednici političkih stranaka iz Republike Srpske (RS), koji čine parlamentarnu većinu na državnom nivou, upozorili su u ponedeljak na mogući kraj političke koalicije zbog odluke da se pokrene postupak revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid.

Iz političke koalicije u RS – Saveza za promene upozorili su da će bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović biti glavni krivac za novonastalu situaciju i da od trenutka predaje aplikacije u Parlamentarnoj skupštini BiH ne postoji parlamentarna većina.

Za četvrtak, 23. februara, predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić zakazao je sednicu Predsedništva na kojoj bi trebalo da se razmatrati pitanje podnošenja zahteva za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije.

Ivanić i predsednik RS Milorad Dodik sutra će u Beogradu sa premijerom Vučićem razgovarati o novonastaloj situaciji povodom podnošenja revizije tužbe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar