Advokat Kokanović: AKS je izdala interese advokature, protest u petak

Advokat Čedomir Kokanović izjavio je danas da će protest advokata zbog Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku biti održan 11. juna, bez obzira na saopštenje Advokatske komore Srbije (AKS) da su otklonjeni svi razlozi za održavanje protesta.

Kokanović, koji je član odbora za organizovanje protesta „Ni korak nazad“, rekao je agenciji Beta da AKS ne organizuje protest, pa samim tim i ne može da ga otkazuje.

„Ovakvim saopštenjem upravni odbor AKS samo doliva ulje na vatru protesta i učvršćuje nas u našim zahtevima da Ministarstvo pravde kompletno povuče sporni zakon. Predsednik AKS je smenjen i advokati Srbije ga ne priznaju za predsednika. Na njegova postupanja gledamo kao na izdaju interesa advokature“, rekao je Kokanović agenciji Beta.

Upravni odbor Advokatske komore Srbije saopštio je danas da je njenim potpisivanjem sporazuma s Ministarstvom pravde 4. juna „otklonjen razlog za organizovanje protesta i obesmišljen zahtev za povlačenje Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku“.

„Sporazumom je konstatovano da nacrt tog zakona neće ići u proceduru, već će biti formirana nova radna grupa za pripremu tog dokumenta, u kojoj će advokatura imati 50 odsto članova. Time je potvrdjeno da izmene i dopune Zakona neće biti donete bez konsensuza sa advokaturom o svim ključnim pitanjima, saopštila je AKS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar