Aerodrom ponovo otvoren za sva poletanja i sletanja

BEOGRAD – Aerodrom „Nikola Tesla“ Beograd otvoren je za sva poletanja i sletanja, nakon što je jutros avion tipa Boeing 737-800 egipatske avio-kompanije EgyptAir bez putnika sleteo u 4:11 časova i ostao na poletno-sletnoj stazi usled tehničkih problema.

„Aerodrom Nikola Tesla Beograd od 11 časova otvoren je za sva poletanja i sletanja. Jutrošnji događaj uzrokovao je tehnički problem, odnosno blokada stajnog trapa, što je dalje izazvalo oštećenje svih guma na točkovima aviona. Sve dežurne aerodromske službe reagovale su prema utvrđenim procedurama“, rekao je direktor aerodroma Saša Vlaisavljević.

Poletno-sletna staza nije oštećena, samo je očišćena.

Bezbednost je na prvom mestu i dok svi bezbednosni uslovi nisu bili ispunjeni, aerodrom nije bio otvoren.

„Želim da se zahvalim direktoru Jat Tehnike Miroslavu Musulinu i njegovim zaposlenima, svim relevantnim državnim organima i operativcima aerodroma. Uspeli smo u rekordnom roku da saniramo ovaj izuzetno težak kvar. Avion je izguran sa poletno-sletne staze i odvezen je u Jat Tehniku. Odlično smo sarađivali i sa niškim aerodromom, svi su bili na raspolaganju da prihvate vazduhoplove, radili smo kao tim“, reka je Vlaisavljević.

Za danas je planirano 180 avio-operacija. Devet prepodnevnih letova je otkazano: za Dortmund, Maltu, Diseldorf, Moskvu, Štutgart, Beč, Istanbul, Cirih i Solun. Trenutno 26 letova u dolasku i 26 letova u odlasku beleži kašnjenje, a 8 letova je bilo preusmereno na druge aerodrome. Potpuna normalizacija avio-saobraćaja očekuje se do kraja dana.“

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar