Aktivisti Kreni-Promeni postavili novi bilbord sa plućima

Aktivisti pokreta Kreni-Promeni postavili su kod Čuburskog parka u Beogradu novi bilbord sa plućima koja mere zagadjenje, pošto je prethodni bio ukraden tokom noći.

„Nakon prijave MUP-u i insistiranja da se pregledaju kamere, sačinjen je zvaničan izveštaj u kome jasno stoji da su u kradji učestvovale komunalne službe, odnosno četiri kamiona gradske čistoće i deset radnika koji su po nečijem nalogu protivpravno sklonili billbord“, rekli su iz udruženja.

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti podnelo je krivične prijave i tražilo je da tužilaštvo obezbedi dokaz u vidu snimka, budući da „imaju situaciju da u Srbiji neko volšebno prekraja snimke sa bezbednosnih kamera“.

Kako su naveli, sakupili su od donacija gradjana sredstva za novi, znatno veći bilbord koji je postavljen na novoj lokaciji, gde bi po njihovim navodima, trebalo da stoji „duplo duže od prethodnog“.

Postavljanje bilborda deo je kampanje „Rešenje za zagadjenje“, koju je podržalo više od 57.000 ljudi, kako bi sredstva za kupovinu hibridnih vozila bila preusmerena rešenje problema individualnih ložišta.

„Reč je o jednostavnom rešenju koje bi značajno doprinelo smanjenju zagadjenja. Očekujemo odgovor ministarke (zaštite životne sredine) Irene Vujović o tom predlogu pre nego što pluća pocrne ili pre nego što neko ponovo ne proba da ukrade bilbord“, naveli su u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar