Alarmirana sva saobraćajna preduzeća zbog nepogoda

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je danas svim preduzećima i agencijama u svom resoru da zbog najavljenih vremenskih nepogoda budu u pripravnosti i preduzmu potrebne preventivne mere.

Mihajlovićeva je poručila da svako preduzeće ili agencija, u slučaju da loše vreme utiče na nesmetano odvijanje saobraćaja, o tome odmah obavesti resorno ministarstvo, kako bi se zajednički pravovremeno reagovalo.

Pismo je upućeno preduzećima „Putevi Srbije“, „Koridori Srbije“. U pripravnosti su sva železnička preduzeća, Institut za puteve, Agencija za bezbedost saobraćaja, kao i Aerodrom „Nikola Tesla“ i kompanije „Er Srbija“ i „JAT Tehnika“.

Ministarka se, takodje, obratila Direktoratu civilnog vazduhoplovstva i Kontroli letenja Srbije i Crne Gore, a medju alarmiranima su i lučke kapetanije, Agencija za upravljanje lukama, Direkcija za vodne puteve, Uprava za utvrdjivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Uprava za transport opasnog tereta, kao i Gradjevinska direkcija Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar