Angela Merkel stiže u Srbiju 8. jula

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće 8. i 9. jula Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju, zvanično je najavio portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.

Glavne teme biće bilateralni odnosi tri zemlje prema Nemačkoj, kao i odnosi prema Evropskoj uniji, privredne teme i energetska pitanja. Ostale teme ticaće se regionalnih pitanja, poput Konferencije o zemljama zapadnog Balkana i odnosa sa susedima – rekao je Zajbert.

Merkelova će prvo posetiti Albaniju, gde će razgovarati sa premijerom i predsednikom te zemlje, a uveče će doputovati u Beograd, gde će je, uz vojne počasti dočekati, šef Vlade Aleksandar Vučić.

Sa Vučićem su, prema najavama, planirani zajednički razgovori i večera, a ujutro, 9. jula, na programu Merkelove je doručak sa predstavnicima civilnog društva Srbije, a zatim i razgovor sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Poseta Bosni je treća stanica Merkelove, najavio je Zajbert.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Angela Merkelposetasrbija
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Ivana

    Mislim da je ovo sve dezavuisanje od strane Nemačke, koja je, usput rečeno, totalno uništila Srbiju mržnjom i ratovima koje je vodila protiv nas. Njih ne interesuje Srbija, koja, uzgred rečeno, nikad neće biti primljena u EU. Cilj im je da Kosovo dobije nezavisnost, odnosno stolicu u UN. Ovaj dolazak je pritisak na Srbiju da se udovolje želje onih koji su nam protiv svih međunarodnim pravima oteli na silu i bez razloga naše Kosovo. Mi kao narod nikad se nećemo opametiti. Evo dokaza da nam Zapad ne želi dobro – ova engleska deklaracija o Srebrenici. A znamo da su Englezi najveći genocidni narod, pobili su tolko Indijanaca, kolonirali tolko država i u njima ubijali bog zna kolko hiljada i hiljada nedužnih ljudi!