Anketa: evo koliko građana Srbije želi članstvo u EU

Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem „Da li podržavate učlanjenje Srbije u EU?“, 52 odsto građana Srbije glasalo bi za, njih 24 odsto bi glasalo protiv, dok po 12 odsto ne bi glasalo uopšte ili ne zna šta bi odgovorilo na ovo pitanje, rezultat je istraživanja javnog mnjenja „Evropska orijentacija građana Srbije“ koje je krajem decembra sprovelo Ministarstvo za evropske integracije.

Anketa, u kojoj je učestvovalo 1.050 ispitanika starijih od 18 godina, rađena je prema standardu Evrobarometra, saopštilo je Ministarstvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

članstvo u EUsrbija
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • tomislav

    anketa je najnezahvalnija stvar na svetu jer tu nema istine, sto se tice mame srbije i EU to je duga i mrkotrpna prica narod kao isvaki narod misli d ce da bude bolje ako se dodje u EU ali to je mrka kapa zla prilika. narod misli i veruje imace vecu mogucnost zaposljavanja u to verujem ali zamisli u dodje jedan u austriju da radi zaradi garantovano 1.200€ za 8 sati Rada 5 dana u nedelji plati stan 350-400€ popusi 1 paklo na dan srednja cena 3€ paklo puta 30dana 90-100€ kg hleba minimum1,50€ puta 30dana 45-50€ voce vreca od 2kg kosta 3€ da jos ne nabrajam. jer u EU ne moze da se radi ko sta hoce da odgaja voce i povrce u gradu ili da tovi svinje u podrumu da bi mogao da pojede malo mesa to ne moze u EU je sve regulisano kao u kini (slatko sam se nasmejao) u EU nesmes ni na livadu da isteras koliko hoces krava da pasu nego onoliko koliko je EU odobrila. nego EU je stvorena samo za politicare da imaju jos bolju ideblju stolicu ja vam garantujem da gospodin vucic i gospodin gospodja brnabic ce da odu u tu EU i tamo ce da sede i tapsu kada gospodin junker herr han(petao)budu pricali za govornicom ali staces i takvi su potrebni, bilo bi jos puno sto sta da se pise ali bice vam dosadno pa eto toliko pozdrav.

  • Anonimni

    Zasto odmah vatrirate, iskazujete neki mrznju prema neistomisljenicima? Zasto kriviti jednog coveka za sve i svasta, uglavnom za izmisljene lazi? Nigde u svetu nema toliko pljuvanja unutar drzave kao kod nas. Da li to govori o nasem moralu nešto? Sigurno. Šta očekujemo, da nas neko spolja voli vise nego mi sami medjusobom? Nikada to nece biti. Ocigledno je da im je najlakse da nas unutra zavade, pa da vladaju sa podobnima. Onda oni nadju svoje na nizim nivoima, sve do mesnih zajednica i eto igranke. Odakle su žiti isplivali i uplivali na ulice Srbije? U kojim su oni firmama, fabrikama radili, znaju li sta jednom radniku znaci regres, kantina, godišnji odmor, višak, ponekad…? NE. Sve je to doslo spolja, finansirano, a oslabljen narod, ekonomski, je lako kupiti laznim obecanjima. Gde je srpska industrija, Zmajj, IMT, IME, DMB, IPM, FAM, FAP, UTVA, EI NIŠ, FAM, FVK, Poljoprivredni kombinati, …. Podugacak spisak. Iskreno, sankcije jesu ucinile svoje, ali Sloba nije nista rasprodao. Za svoje grehe je platio, kako je platio. Pored onakve zene i dece, bolje nije ni mogao. Izdaja. Časnije je bilo da su Slobu streljali kao Rumuni Čaušeskua i gotovo. Žuti su obavili zadatak. Prodali su Slobu, rasćerdi sve sto je u Srbiji vredelo, para nigde nema, u Srbiji mislim, pokradeno. Zbijmo redove. Generacije moraju da ugrade sebe za bolje pokoljenja koja dolaze, a sve nas je manje. Ne dajmo se, ima snage u nama i poznatog inata. Živela Srbija!

  • zoran

    Srbija je od E.U. videla najezdu muslimana, nove više cene gotovo svega (cigarete, gorivo, porez na imovinu u kojoj se stanuje bez obzira što se iz te imovine ne prihoduje) Od dolaska Vučića odjednom smo nekoliko milijardi evra više dužni a niko od građana i privrede te pare nije ni video. Postali smo NE svojom voljom davaoci organa! (Mengele sistem-hoćeš-nećeš-moraš). Krađa penzija i otimanje plata od najvrednijih i najškolovanijih, znatno teže žene sada dolaze do penzije, na Kosovu je sve manje Srbije. Potpuna zaštita pljačkaških privatizacija i Vučić non-stop! Toliko je srbija videla od E.U.

  • bambi

    Treba se drzati u zivotu sto dalje od EU i od sponzorusa, starleta i blogerki, i uspeh zagarantovan.

  • Mujica

    Super. Na vašem mestu bih odmah raspisao referendum. Samo se bojim – da njegovi rezultati ne bi bili kao što vaša propaganda tvrdi.

  • milan

    Koja glupost. Na osnovu 1050 ispitanika vi donosite neki sud o clanstvu u EU. Pa mogu biti svi Vucicevi kreteni.Tako ste vi i dobijali izbore na prevaru i lazu. 5% gradjana Srbije nije za EU i ne folirajte se vise,vucibatine bosanske i crnogorske.

    • Anonimni

      od ta 1050 ispitanika je verovatno naveci sljam jer vise niko normalan ni ne izlazi na ulicu i ne ucestvuje u ovoj pokradenoj demokratiji. To se koristi ista statistika kao i za brojanje glasova jer ja znam da niko normalan nije glasao za vucica samo su pokrali glasove. Tako da niko ni sa bar malo preko 80 IQ neverujem da je ucestvovao u tom njihovom istrazivanju.

  • Blajbi

    Ipak se okrece.