Antić: Grejanje u centru Beograda biće uspostavljeno do sutra u 8.00

Domaćinstva koja su u centru Beograda ostala bez grejanja trebalo bi da ga dobiju sutra do 8.00, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

„Mi smo dali zadatak direktoru toplana da domaćinstva u centru dobiju grejanje sutra do osam ujutru. Znam da je vrlo napeto, ali verujem da će se sa tim izboriti“, rekao je Antić i dodao da će kvar na toplovodu, zbog koga je došlo do prekida grejanja, biti saniran tokom noći.

Antić je novinarima rekao da je za taj kraj Beograda obezbedjeno dovoljno električne energije i da struja neće nestajati.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je sa Antićem obišao radove na sanaciji cevi, rekao je da je ovo najveći kvar od početka sezone, ali da zbog radova na popravni nije obustavljen saobraćaj.

Centar Beograda danas je oko 16 sati ostao bez grejanja zbog kvara, a očekuje se da će popravka biti završena tek sutra pre podne, saopštile su „Beogradske elektrane“.

Kako se navodi, do obustave grejanja došlo je zbog „neodložne popravke kvara na delu magistralnog toplovoda“ na grejnom području „Dunav“.

Bez grejanja je deo grada koji oivičavaju ulice Skenderbegova, Tadeuša Košćuška, Pariska, Karadjordjeva, Kneza Miloša, Trg Nikole Pašića, Nušićeva i Cetinjska.

Grejanje nema u ulicama Admirala Geprata, Balkanskoj, Kraljice Natalije, Lominoj, Dobračinoj, Braće Jugovića, Dositejevoj, Brankovoj, Pop Lukinoj, Bulevaru despota Stefana, Skadarskoj, Makedonskoj, Cara Dušana, Tadeuša Košćuška, Kneginje Ljubice, Strahinjića bana, Cara Lazara, Cara Uroša, Carice Milice, Cetinjskoj, Crnogorskoj, Čika Ljubinoj, Vase Čarapića, Knez Mihajlovoj, Čubrinoj, Ivan Begovoj, Dečanskoj, Delijskoj, Dobrinjskoj i Džordža Vašingtona.

Grejanje nema ni u ulicama Djure Daničića, Djure Jakšića, Francuskoj, Gavrila Principa, Gospodar Jevremovoj, Gospodar Jovanovoj, Gračaničkoj, Kapetan Mišinoj, Karađorđevoj, Kneza Sime Markovića, Kolarčevoj, Kopitarevoj gradini, Kosančićevom, Obilićevom i Topličinom vencu, Kralja Milana, Kralja Petra, Kraljevića Marka, Ličkoj, Maršala Birjuzova, Mihajla Bogićevića, Nušićevoj, Pajsijevoj, Prizrenskoj, Rajićevoj, Rige od Fere, Siminoj, Sremskoj i Studenskom trgu.

Bez grejanja su i Šafarikova, Terazije, Uzun Mirkova, Vuka Karadžića, Višnjićeva, Zeleni venac, Zmaj od Noćaja, Žorža Klemensoa i druge manje okolne ulice. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar