Bastać i aktivisti SzS blokiradli radove na Trgu

BEOGRAD – Aktivisti Saveza za Srbiju (SzS) i predstavnici opštine Stari Grad na čelu sa predsednikom opštine Markom Bastaćem, ponovo su danas, oko podneva, blokirali radove na Trgu Republike i poručili da će ostati tu do kraja dana, te da neće dozvoliti da se radovi nastave.

Prethodno su pomerili zaštitnu ogradu i ušli na gradilište, gde su blokirali mehanizaciju i sprečili radnike da rade.

U blizini nema policije, kao ni obezbeđenja.

Bastać je rekao novinarima da je ovo još jedna akcija blokade „štetnih“ radova i „oslobađanje Beograda“.

Ponovio je da su zahtevi SzS i opštine Stari Grad isti, odnosno, da traže da ih primi gradonačelnik Beograda Zoran Radoičić i obustavi sve radove u centru prestonice dok se ne održi referendum u opštini Stari Grad.

Podsetio je i na zahtev za hitno razrešenje Gorana Vesića sa mesta zamenika gradonačelnika, te da takozvana „Kancelarija za odbranu Kalemegdana“ brani telima Kalemegdan i da neće dozvoliti da počne izgradnja gondole.

Na pitanje novinara kada će biti održan referendum, rekao je da će u najskorije vreme biti održana sednica Skupštine opštine na kojoj će biti usvojen predlog o raspisivanju referenduma,posle čega sledi rok od 30 dana za njegovo održavanje.

Na pitanje novinara Pink-a i „Studia B“ da li je tačno da je opština Stari Grad dodeljivala stanove u ulici Majke Jevrosime, a koji pripadaju Gradu, kao i da li je tačno da su proterani odbornici SNS iz Skupštine opštine Stari Grad, Bastać je proučio da će na pitanja te dve televizije odgovarati kada se njihovi vlasnici i glavni urednici budu izvinili celoj opoziciji za „monstruozne laži“ koje su protiv njih izgovorene.

Jugoslav Kiprijanović iz Dveri rekao je da sutra uveče ističe rok za ispunjenje zahteva koje je opozioija postavila vlasti na protestu prošle subote, kao i da je on uveren da uslovi neće biti ispunjeni, ali da će oni nastaviti da se „legitimnim i razumnim akcijama bore da spreče propadanje Beograda i Srbije“.

Tokom akcije blokade radova ispred gradilišta se pojavio predsednik Udruženja raseljenih i nestalih lica sa Kosova i Metohije Sima Spasić koji je dobacivao okupljenjima da su oni predstavnici „DOS-ovskog režima“, koji je oslobodio albanske teroriste i zločince, i da bivša vlast ništa nije učinila za porodice nestalih i ubijenih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar