Beograd dobija ulicu Bate Živojinovića?

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio da će čuveni glumac Velimir Bata Živojinović u narednom periodu dobiti ulicu u Beogradu.

„Glumački velikan Velimir Bata Živojinović zaslužuje da dobije ulicu u Beogradu zbog svega što je uradio za srpsku kulturu i društvo. Pošto su prošle tri godine od njegove smrti, ispunjeni su i formalni uslovi, a u narednom periodu ćemo, zajedno s porodicom, odrediti ulicu koja će poneti ime tog gorostasa naše kinematografije“, istakao je Vesić.

Inicijativu da bard srpske kinematografije dobije ulicu sa svojim imenom podnele su kompanija „Borba“ i časopis „Bazar“, a nju su supruzi pokojnog glumca Luli Živojinović predočili direktor „Borbe“ Andrija Jorgić i urednica „Bazara“ Suzana Perić, navodi se u saopštenju gradske uprave Grada Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bata živojinovićulica
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Zoran

    Prvo treba dati ulicu glumici Žanki Stokić koja je stradala od komunističkog terora. Nagrada ŽANKA STOKIĆ ustanovljena 2003. godine dodeljuje se najboljim srpskim glumicama. Ulica prvo njoj, pa tek onda drugim zaslužnim srpskim glumcima.

  • Anonimni

    Podržavam taj predlog. Moda davanja imena ulica po poznatim glumcima je veoma interesantna. Ko će za 30 godina znati za te glumce? Ne vidim zašto nije predloženo da i Miša Janketić dobije ulicu ili Milivoje Živanović, Ružica Sokić, Radmila Savićević, Djuza Stoiljković, Mija Aleksić, itd. U zadnjih godinu-dve dana Beograd je dobio više imena ulica po glumcima, nego po nekim zaslužnim koji su radili u nekim drugim profesijama. Zašto ne daju imena po poznatim sportistima osvajačima zlatnih olimpijskih medalja (Milica Mandić, Davor Štefanek)

    • Andrijasevic

      Potpuno je tacno novinarima je to najlakse i najzvucnije su umrlice glumaca i njih samih.Valja pogledati i druge profesije a i zasluge za narod.Spustili su se kriterijumi do dna -radi se kome sta padne na pamet ,samo je za ocekivanje da se starlete nadju na mestima zasluznih gradjana.Glumci su postali klasa zasluznih gradjana bili dobri ili losi pogledajte da njihova deca takodje postaju glumci ,nije valjda da im nista drugo ne ide od ruke.Bata je bio filmski glumac koji je prkticno imao jednu te istu rolu u svim filmovima -zdravog pozitivnog seljaka i prisustvo u mnogim filmovima.Ako je do glumaca imali smo takve da su predsatavljali potpuno razlicite karaktere ,savrseno uverljivo da nisi mogao da ih prepoznas iz uloge u ulogu.(Mira Banjac,Zoran Radmilovic……)