Beograd: Počeo 15. Kongres stomatologa Srbije

Kongres stomatologa Srbije, na kome učestvuju i predstavnici vodećih centara u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Izraelu, Turskoj, Grčkoj i Italiji, kao i iz zemalja u okruženju, večeras je otvoren u beogradskom Centru „Sava“.

Na 15. kongresu učestvuje više od 1.100 učesnika, što je najviše do sada, i to pre svega stomatologa, ali i lekara, medicinskih sestara-tehničara, zdravstvenih tehničara, zubnih tehničara i stomatoloških sestara.

Kako navode organizatori, u naredna dva dana, kongres i prateće radionice i kursevi, kao i postkongresni simpozijum obuhvatiće sve najvažnije teme iz stomatološke nauke i prakse pod zajedničkim naslovom „Savremena stremljenja u stomatologiji“.

Učesnike 15. kongresa pozdravio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, istakavši da su stomatolozi sastavni deo zdravstvenog sistema Srbije.

Lončar je izrazio uverenje i da je održavanje kongresa „način da se obeleži neki novi početak u odnosu Ministarstva zdravlja prema stomatolozima“, saopštili su organizatori.

„Stomatolozi su sastavni deo našeg zdravstvenog sistema na koji ozbiljno računamo kao podrška i oslonac u svemu onome što radimo da ovaj sistem unapredimo i učinimo ga bržim, kvalitetnijim i efikasnijim“, rekao je ministar.

U ime organizatora, Stomatološke komore Srbije, direktor te komore Vitomir Konstantinović je izrazio zadovljstvo što su kolege prepoznale značaj kontinuirane medicinska edukacije.

Predavanja će održati 38 eminentnih predavača, od kojih 18 dolazi iz vodećih centara u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Izraelu, Turskoj, Grčkoj, Italiji, kao i iz zemalja u okruženju.

Gosti kongresa su rukovodstva stomatoloških komora iz regiona koje će formalizovati saradnju na sastanku u subotu, 19. novembra. 

Kongres se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Srbije. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar