Beograd: Uručena priznanja spasiocima i vatrogascima

Pripadnicima Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za vanredne situacije danas je u Skupštini grada Beograda uručeno priznanje „Svetislav Stojanović“ za hrabrost i izuzetne rezultate u zaštiti od požara.

Pripadniku Vatrogasno spasilačke čete Zemun Zoranu Zareviću nagrada je uručena za stručnost i hrabrost prilikom gašenja požara u Ulici Otona Župančića u Beogradu, marta 2016, kada je iz vatrene stihije evakuisao stariju ženu.

Zarević je u Vatrogasno-spasilačkoj četi Zemun zaposlen od 2005, a za iskazanu hrabrost i uspešno obavljene zadatke više puta je nagradjivan, saopštio je MUP.

Nagrada „Svetislav Stojanović“ za izuzetne rezultate ostvarene u zaštiti od požara, spasavanju ljudi i imovine ugrožene požarom, eksplozijama, akcidentima sa opasnim materijama, elementarnim i drugim nepogodama, dodeljena je i Vatrogasno-spasilačkom bataljonu Zvezdara.

Pripadnici ovog bataljona tokom prošle godine u 1.229 intervencija spasili su i evakuisali 182 osobe, navodi se u saopštenju.

Medju intervencijama vatrogasnog bataljona Zvezdara izdvajaju se gašenje požara u stambenoj zgradi u Ulici Svetozara Markovića, u potkrovlju na Gundulićevom vencu, magacinskom delu hotela „Metropol“.

Pripadnici ove jedinice značajan doprinos dali su i edukaciji najmladjih na temu zaštite od požara, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar