Beograd uskoro dobija Plato Raše Popova

BEOGRAD – Beograd će uskoro dobiti još jedan plato, nazvan po čuvenom piscu Raši Popovu, a završni radovi na uređenju platoa su u toku.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković rekao je da su se rekonstrukcijom Ulice 27. marta i omogućavanjem nesmetanog pešačkog saobraćaja stvorili uslovi za formiranje novih otvorenih prostora za stanovnike tog dela grada.

Upravo je, kaže, jedan od najvažnijih, na kojem je pri kraju rekonstrukcija, plato izmedu stambenog objekta i zgrade Gradske uprave, koji će, za nekoliko nedelja, postati jedan od najinteresantnijih otvorenih prostora u gradu.

Gravni urbanista Marko Stojčić rekao je da će taj prostor savremenog dizajna, sa većim travnatim površinama, stablima, klupama, postati omiljeno mesto za predah stanara i svih koji posećuju taj deo grada.

„Plato će dobiti naziv po čuvenom piscu Raši Popovu, koji je i stanovao u neposrednoj blizini, a u okviru parka će se nalaziti i skulptura Raše Popova koju je izradio vajar Boris Deheljan“, rekao je Stojičić, a saopštila Gradska uprava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar