Beograd: Zbog radova na postrojenju u Makišu veliki deo grada danas i sutra bez vode

Veliki broj beogradskih gradskih i prigradskih naselje je danas i sutra bez vode zbog obimnih i neophodnih radova na postrojenju za proizvodnju vode u Makišu

Radove sprovode ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ u sklopu priprema za letnju sezonu, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Od danas u 6.00 do nedelje u 18 časova bez vode će biti potrošači u naseljima Rušanj, Sremčica, Velika Moštanica, Nenadovac, Dražanovac, Glumčevo brdo, Stara Lipovica, Plandište, Guncati, Srednji kraj, Stražarija i Karaula.

Vodu nemaju i Gaj, Ravni gaj, Meljak, Baćevac, Šiljakovac, Vranić, Taraiš, Boždarevac, Veliki Borak, Leskovac, Stepojevac, Resnik i Barajevo.

Bez vode će ostati i naselja Borča, Ovča, Krnjača, Kotež, Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Toranj Avala, Pinosava i Beli Potok, kao i sela Boljevci, Progar, Jakovo, Bečmen i Petrovčić.

Od subote u podne do nedelje u podne bez vode će ostati potrošači na višim delovima Banovog brda, Žarkova, Železnika, Ceraka, Cerak Vinograda, Vidikovca, Labudovog i Petlovog brda.

Tokom vikenda umanjeni pritisak vode osetiće potrošači u svim ostalim gradskim naseljima, osim na Novom Beogradu, Zemunu i u Surčinu.

Za prioritetne potrošače, škole i bolnice su obezbedjene cisterne, a gradjanima je preporueno da obezbede potrebne količine vode.

„Javno-komunalno preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija se izvinjava svim potrošačima koji će zbog ovih radova ostati bez vode i moli ih da budu strpljivi“, navodi se u saopštenju

Objašnjeno je i da će nakon završetka posla biti obezbedjena kontinuirana snabdevenost sa boljim pritiskom, kao i da će se na taj način smanjiti mogućnost čestih kvarova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar