Besplatni pregledi za građane u 98 zdravstvenih centara

Akcija besplatnih zdravstvenih pregleda, na koje građani mogu da odu i bez zdravstvene knjižice, danas se održava u 98 zdravstvenih centara u zemlji, osim u Vojvodini.

Kako su ranije najavili iz resornog ministarstva, u Vojvodini će besplatni zdravstveni pregledi biti organizovani polovinom januara, s obzirom da veliki broj hrišćana danas slavi Badnji dan.

Ovoga puta predviđeni su oftalmološki pregled, ultrazvuk abdomena i provera triglecirida i holesterola.

Direktor Očne klinike Kliničkog centra Srbije Milenko Stojković rekao je za RTS da je danas otvoreno pet ordinacija, jedna za hitne slučajeve i četiri za preglede koje će obavljati osam njegovih kolega i to pet specijalista i tri specijalizanta.

Prema njegovim rečima, preventivni pregled očiju podrazumeva određivanje vidne oštrine, merenje intraokularnog pritiska i pregled očnog dna.

Direktor Kliničkog centra Milika Ašanin je rekao da je ta ustanova u prošloj akciji, tokom novembra imala oko 500 pacijenata i dvostruko više pregleda.

„U ovom momentu mi smo angažovali četiri ambulante za ultrazvučni pregled abdomena, kao i 12 punktova za uzimanje krvi“, rekao je doktor Ašanin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

besplatni pregledi
Komentari (0)
Dodaj komentar