Bežanijska ulica, posle rekonstrukcije, otvorena za saobracaj

BEOGRAD – Završeni su radovi na rekonstrukciji primarnog kišnog kolektora u Bežanijskoj ulici u starom jezgru Zemunu i ulica je otvorena za saobraćaja i povratila je svoj stari sjaj.

Radovi se nastavljaju u okolnim ulicama.

„Završena je rekonstrukcija dela Bežanijske ulice u okviru projekta koji mi kao gradska opština sprovodimo sa Direkcijom za građevinsko zemljište, a to je rekonstrukcija kanalizacione mreže u starom jezgru Zemuna u dužini 6,6 kilometara”, rekao je za Tanjug Gavrilo Kovačević, predsednik Gradske opštine Zemun.

Naveo je da su zamenjene kišna kanalizacija, fekalna kanalizacija i priključci i očekuje da se ubuduće neće pojavljivati poplave u ovom delu nakon obilnih padavina.

„U ovom trenutku započinju radovi u ulicama Jovana Subotića, Stevana Markovića, Svetosavskoj ulici. Preko 30 ulica je obuhvaćeno ovim projektom, tako da ih dozirano radimo kako ne bismo zatvarali saobraćaj i stvarali nervozu kod ljudi”, rekao je Kovačević.

On je kazao da je Bežanijska ulica jedan od simbola Zemuna i ljudi, a pogotova najstariji sugrađani, znaju da su ovde bili različite trgovačke i zanatlijske radnje.

„U poslednjih 15, 20 godina je taj duh zanatljijskih zanata zamro. Međutim, pojavila se inicijativa nekoliko preduzetnika koji rade u ovoj ulici, prevashodno kao ugostitelji, da mi kao Opština Zemun ovoj ulici vratimo stari sjaj. Mi smo to prihvatili, podržaćemo ih i za početak uradićemo jedan projekat sveobuhvatne rekonstrukcije Bežanijske ulice kako bi se zamenio i asfalt i trotoari kako bi ova ulica obuhvatila malu privredu i stare zanate”, rekao je Kovačević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar