BG:Među Romima veliko interesovanje, Sekretarijat pomaže

BEOGRAD – Među Romima vlada veliko interesovanje za imunizaciju, a više od 100 pripadnika te nacionalne manjine u Beogradu dobilo je pomoć oko prijave za vakcinaciju, kažu u gradskom Sekretarijatu za socijalnu zaštitu.

Sekretarka Nataša Stanisavljević za Tanjug kaže da su zaposleni u Sekretarijatu informisali Rome na koji način mogu da se putem portala eUprava prijave za vakcinaciju, te da su tokom prošle nedelje obišli oko 400 romskih porodica.

„Naši zaposleni su odlazili na teren u romska naselja, a mi smo tokom prošle nedelje obišli oko 400 porodica. Išli smo direktno u neformalna romska naselja, u socijalne stanove i naši zaposleni su im pomogali i svako ko je želeo da se prijavi na portal eUprava, bio je i prijavljen“, navela je Stanisavljević.

Kako kaže, samo u toku prošle nedelje Sekretarijat je prijavio više od 100 Roma, koji su izrazili želju da se vakcinišu.

Stanisavljević navodi da će se i dalje pomagati Romima, kako bi imali jednaka prava i po pitanju prijave za vakcinaciju.

Ona je navela i da je u beogradskim kol centrima za pomoć sugrađanima starijim od 65 godina po pitanju vakcinacije, za više od dve nedelje rada ostvareno oko 96.000 poziva.

„Zahvaljujući radu kol centara, više od 32.000 prijavljeno je za vakcinaciju, što je skoro 10 odsto Beograđana starijih od 65 godina“, rekla je Stanisavljević.

Kaže i da su ekipe više od 1.500 puta izašle na teren, kako bi do mesta imunizacije prevozili sugrađane koji se teško kreću ili koji su udaljeni od punktova za vakcinaciju.

„U saradnji sa domovima zdravlja, jer pri svakom domu zdravlja postoji služba kućne nege, lekari su izlazili na teren i one koji su teško pokretni i nepokretni vakcinisali u njihovim domovima“, navela je Stanisavljević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar