BG: Privremeno oduzeta još dva taksi vozila

BEOGRAD – U nastavku vanredne kontrole taksi vozila Komunalna policija i saobraćajna inspekcija Beograda privremeno su oduzele automobil „sitroen ksara karavan“, kojim je upravljao B. M. iz Beograda bez dozvole za obavljanje taksi prevoza na teritoriji grada.

Kako je saopštila Komunalna policija, utvrđeno je da je B.M. imao dozvolu za obavljanje taksi usluge na područuju opštine Apatin i da nema pravo da ovu uslugu vrši na teritoriji Beograda.

Privremeno je oduzeto i vozilo „opel omega# kojim je upravljao D.S. iz Beograda, a koji ne poseduje nikakvu dozvolu za obavljanje taksi usluga i koji je i da je pre tri godine brisan iz registra taksista u Agenciji za privredne registre, ali je zadržao TX tablice i tako varao građane koji su verovali da je reč o legalnom taksisti.

Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija Beograda od kraja decembra, kada je započela vanredna kontrola, oduzeli su devet nelegalnih taksi vozila.

U poslednjih pet meseci isključili su iz saobraćaja 160 „divljih“ taksista, a devet automobila je trajno oduzeto.

Narednih dana nastaviće se sa pojačanim kontrolama taksi vozača, kako bi „divlji“” taksisti i oni koji nemaju dozvolu za obavljanje taksi usluge na teritoriji grada bili isključeni, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje grada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

taksi
Komentari (0)
Dodaj komentar