BG: U narodnim kuhinjama brošure o značaju vakcinacije

BEOGRAD – Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je danas punkt narodne kuhinje na opštini Vračar, gde su korisnicima ove usluge deljene brošure o važnosti imunizacije i svim potrebnim podacima vezanim za proces vakcinacije.

Stanisavljević je podsetila da u narodnoj kuhinji, koja je stacionirana na opštini Vračar, dnevno 60 porodica preuzima obroke, odnosno da se 155 obroka na dan sprema samo za ovaj punkt.

On je navela da u Beogradu postoje 53 punkta, koji se nalaze na svim gradskim opštinama i samim tim su dostupni svim sugrađanima i da Beograd dnevno snabdeva hranom više od 3.000 porodica, što je gotovo 10.000 obroka svakog dana, saopštio je Beoinfo.

Tokom trajanja pandemije, Grad Beograd nikoga nije ostavio bez obroka i ni u jednom trenutku nije došlo do prekida ove usluge. Tu smo za sve sugrađane i niko neće ostati gladan. Danas smo na Vračaru zbog akcije koju smo sprovodili prethodnih dana, o važnosti imunizacije, jer želimo da ukažemo na istu stvar i korisnicima narodnih kuhinja, rekla je sekretarka za socijalnu zaštitu.

Ona je naglasila da su u pitanju lica koja primaju novčanu socijalnu pomoć i pripadaju kategoriji najugroženijih sugrađana.

U pitanju su uglavnom stariji ljudi, primaoci tuđe nege, a spremili smo 10.000 brošura sa korisnim informacijama i kontakt telefonima. Svaki sugrađanina koji je došao u punkt narodne kuhinje dobio je jedan primerak brošure kako bi dobio sve informacije o važnosti imunizacije, rekla je Stanisavljević.

Ističe da je važno da svi saznaju kako da se prijave, gde mogu da prime vakcinu, a u čitavom poslu pomagali su volonteri Crvenog krsta Grada Beograda.

Jelovnik prema kojem se priprema hrana u narodnim kuhinjama pripremio je Gradski zavod za javno zgravlje i hrana je veoma raznovrsna. Grad Beograd će uvek biti tu za svoje sugrađane, poručila je Stanisavljević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar