Bivša premijerka Tajlanda postala srpska državljanka

Vlada je na sednici 27. juna ove godine donela rešenje o prijemu u državljanstvo Republike Srbije bivše premijerke Tajlanda Jingluk Šinavatre, koja je u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije.

Navodi se da vlada donosi rešenje „na osnovu člana 19, stav 1. i 3, Zakona o državljanstvu“, a u stavu 1 stoji da „u državljanstvo Republike Srbije može biti primljen i stranac čiji bi prijem u državljanstvo Republike Srbije predstavljao interes za Srbiju“.

Odluku je potpisala premijerka Ana Brnabić 27. juna, a objavljena je dan kasnije u Službenom glasniku.

Brat Jingluk Šinavatre, Taksin Šinavatra postao je premijer Tajlanda 2001. godine, a 2006. je svrgnut sa vlasti.

Mediji prenose da je tri godine kasnije dobio počasno državljanstvo Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

državljanstvo Srbijepremijerkatajland
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Mozda je lezbejcina….

  • Anonimni

    Upravo tako! Koji je interes Srbije u ovom slucaju? A trubimo sto Albanija omogucava drzavljanstvo Siptarima sa Kosova,a Oni znaju svoj interes zbog toga.

  • AA ( americki alah)

    u državljanstvo Republike Srbije može biti primljen i stranac čiji bi prijem u državljanstvo Republike Srbije predstavljao interes za Srbiju“. I koji je interes Srbije u njenom slucaju? Osim sto ima iste referense kao i vecina politicara u Srbiji. Lopuze se paze izmedju sebe.

    • Anonimni

      americki alahu ekser ;koje ti trave konzumiras

  • Anonimni

    Ko je sledeci od osudjenih u svojim drzavama? Taman da se skupe i razmene iskustva Sve je to ista fela samo neko dodje pre a neko malo kasnije. Svaka ptica svome jatu kaze narodna poslovica.

  • Poglavnik

    I Sanader bivsi primjer Hrvatske ima dobru sansu za Srpsko drzavjanstvo . Kad Ana Brnabic kaze za neku drzavu ne zna se ko pije ko placa u Srbiji zna ko placa jadni narod.