Bizarni plan radnika Pošte: Sam sebe vezao, zalepio traku preko usta i izmislio pljačku

Zbog sumnje da je proneverio oko milion dinara, a potom i iscenirao pljačku Pošte u selu Ratina nadomak Kraljeva u kojoj je zaposlen da bi „pokrio“ ovaj manjak, kraljevačka policija uhapsila je poštanskog službenika L. L. (36) sa teritorije Kraljeva.

Kako prenose „Novosti“, intenzivnim operativnim radom pripadnici policije utvrdili su da je ovaj službenik sam sebi vezao noge i ruke i stavio traku preko usta kako bi isceniranom pljačkom prikrio proneveru novca koja je trajala duži vremenski period.

Policiji je pljačka Pošte u mirnom pomoravskom selu Ratina prijavljena u utorak oko 13.40. Navodno opljačkani službenik je tada, nezvanično, policajcima koji su stigli na mesto događaja ispričao da je u poštu ušao nepoznati razbojnik i uz pretnju pištoljem zahtevao da mu preda novac, a potom ga vezao i pobegao u nepoznatom pravcu, kao i da ga zbog straha nije dobro video, te da ne može precizno da ga opiše.

Efikasnom istragom policija je, međutim, ustanovila da je službenik L. L. kompletnu priču izmislio kako bi pokušao da prikrije proneveru novca koju je počinio. Ta njegova priča, nalik na loš filmski scenario nekog niskobudžetnog filma, policajcima je, kako saznajemo, od početka bila sumnjiva, tako da su brzo uspeli da rasvetle ceo ovaj slučaj.

Osumnjičenom poštanskom službeniku određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu na saslušanje.

(Večernje novosti)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kraljevopljackapostapronevera
Komentari (0)
Dodaj komentar