Bojović u pritvoru zbog ilegalnog prelaska administrativne linije

Advokat penzionisanog generala Milovana Bojovića, Žika Jokanović, potvrdio je danas da je Bojoviću odredjen sudski pritvor u trajanju od 30 dana i da se on nalazi u pritvorskoj jedinici u Gnjilanu.

„Zbog ilegalnog prelaska administrativne linije Bojoviću je po rešenju Osnovnog suda u Prištini – ogranak Podujevo, odredjen pritvor“, rekao je Jokanović za agenciju Beta.

On je dodao da su spekulacije u kosovskim medijima o „uhapšenom srpskom generalu koji je rukovodio proterivanjem i zlostavljanjem Albanaca 1998. i 1999. neistina, kao i obaveštenje nekih sredstava informisanja da je general Bojović oslobodjen.

Prema njegovim rečima, general Bojović „ni u naznakama nije bio nikada osumnjičen za bilo koje krivično delo, posebno ne za ratni zločin, kako se spekuliše u kosovskim medijima“.

Jokanović je kazao da se Bojović na prelazu Merdare „obreo“ u četvrtak, kada ga je kosovska policija, primetivši da sa njegovim psihičkim stanjem nešto nije u redu, ispratila do srpskog punkta.

On je dodao da je nešto kasnije Bojović zatečen na teritoriji Kosova i Metohije i tada je priveden u stanicu policije u Podujevu.

„Porodica generala Bojovića mi je prenela da je on u sredu u ponoćnim satima izašao iz kuće sa namerom da autobusom otputuje u Sremsku Mitrovicu da bi podigao novac iz banke, a ni on ne može da objasni kako se našao na teritoriji opštine Podujevo“, rekao je Jokanović.

Jokanović je rekao i da Bojović „u intervalima“, kada deluje da je svestan i orjentisan, govori da hoće da obidje svoj posed u okolini Podujeva u selima Perane i Obražde.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar