Brisel: Pale teške reči između Vučića i Tačija

Premijer Srbije Aleksandar Vučić burno je reagovao tokom sastanka u Briselu na kome je između ostalog rekao i da se Srbija držala svoje reči, ali da svi drugi svoje obaveze nisu ispunili, javio je „Blic“.

Kako taj list navodi na svom sajtu, u Briselu su pale teške reči između premijera  Vučića i zamenika kosovskog premijera Hašima Tačija.

„Nemojte više da mi govorite o poglavljima. Ako hoćete otvorite ih, ako nećete nemojte“, burno je reagovao Vučić na neformalnom sastanku sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini i kosovskim premijerom Isom Mustafom.

Vučić je, prema navodima „Blica“ rekao da se „Srbija držala svoje reči, ali da svi drugi svoje obaveze nisu ispunili“, podsećajući da kosovska vlada i dalje nije donela uredbu o formiranju Zajednice srpskih opština, a da dogovor o katastru još iz 2011. godine uopšte nije počela da implementira.

Vučić je oštro osudio hapšenje Srba na Brezovici i pokušaj učlanjenja Kosova u Unesko, bez znanja Srbije, ne samo od prištinske strane, već i od najvećeg broja članica EU.

„Blic“ dodaje i da su razgovori bili teški, a da je došlo i do verbalnog sukoba između Vučića i Tačija.

List, pozivajući se na svoje izvore, kaže da će o nemačkom amandmanu za pregovaračko poglavlje 35 za dva do tri dana biti razgovora u državnom vrhu u Beogradu.

(Tanjug)

Priključite se diskusiji o sukobu Vučića i Tačija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Aleksandar VučićbriselHašim Tači
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radovic

    Za neregistrovanog; Otkud ti ideja da je premijer shvatio da nam Nijemci nijesu prijatelji? Sacekacemo mi jos dugo,dugo dok premijer to shvati.Za njega EU nema alternativu.On ima na to pravo jer je Srbija glasala za njega.Sto su htjeli, to su dobili.

  • shoki

    Tacno treba da se okrenete onima koji vas poštuju, i onako niste za EU.

    • Tito

      A vi ste sigurno za EU? Jedini je problem sto oni (EU), o kojima i nemam neko narociti visoko misljenje, ne primaju plemena iz prehistorije. Da vam je Holbruk jos bio ziv, a hvala bogu sto nije, mozda bi ste i dopuzali do te tako dicne (lazljive, korumpirane, hipokriticne…jednom recju…usrane…) EU! A sada se lepo skini sa ovog sitea i idi setaj po Prokletijama…

  • Dragan

    Alo, Vučko, pa ko je to dodao sporne amandmane o priznanju Kosova? Da nisu to tvoji evropski prijatelji, Nemci i Englezi? Pa glavu nam probi ovih dana ulizujući se Hitlerovoj omladinki, a ona ti ga zavuče. Do balčaka. Još samo ušima možeš da mrdaš, a još malo, nećeš moći ni da trepćeš. Gde ti je sada onaj krvnik Bler da ti pomogne. A tako si ga radosno i ponosno dočekao i ugostio u Beogradu. Stalno pričaš kako nećeš dozvoliti da iko ponižava Srbiju. Problem je samo u tome što Srbiju ponižavate ti i tvoja vlada, istim tempom kako je to činio Tadić pre tebe. Dokle bre više?

  • Neregistrovan

    A šta očekivati od zločinaca kakvi su tu. Hitno prestati sa pregovorima i okrenuti se prema onima koji nas poštuju.Treba ozbiljno razmisliti i o tome da se pojedinim ambasadama zahvalimo na prisustvu i ispratimo ih odakle su došli. Konačno je prmijer shvatio da nam Nemci nisu prijatelji, a kleo se u njih.