Bulevar koji spaja Tošin bunar i Most na Adi zvaće se po herojima sa Košara

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će novoizgradjeni bulevar koji spaja Tošin bunar i Most na Adi dobiti naziv po herojima sa Košara, s obzirom na to da je taj predlog dobio najveći broj glasova gradjana.

„Drago mi je što će se novi bulevar zvati po herojima sa Košara, jer tako čuvamo sećanje na ove velike junake i još jednom pokazujemo da smo ponosni na svoju herojsku prošlost i da ne zaboravljamo one koji su nas zadužili“, rekao je Mali, a preneo Beoinfo.

Kako je naveo, to je dobar primer kako Grad Beograd i gradjani treba da saradjuju i zajednički donose odluke koje se tiču svih.

Gradonačelnik je dodao da sada gradjani odlučuju gde će biti premešten Stari savski most.

Da bulevar koji spaja Tošin bunar i Most na Adi ponese ime heroja sa Košara, glasalo je 1.305 gradjana.

Medju predlozima za ime novog bulevara su se našla imena Vasilija Ostroškog, za koji je glasalo 156 gradjana, 42 glasalo je za Nenada Bogdanovića, za Branka Pešića bilo je 18 glasova, patrijarha Pavla 13, Milunke Savić 11, a za ulicu pod imenom Mileve Marić Anštajn devet glasova.

Kako se navodi, Grad Beograd je pored aplikacije „Beokom servis“ pokrenuo i aplikaciju „Beogradjani“ preko koje gradjani mogu da se uključe u uredjivanje grada, za šta dobijaju i poene, a ako ih dovoljno sakupe dobiće karte za različite dogadjaje i manifestacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar