CarGo pomaže Kamp prijateljstva manastira Hilandar

Predsednik Udruženja gradjana „CarGo“ Aleksandar Vučić susreo se sa prvom grupom dece iz regiona koja borave u Beogradu na tradicionalnom humanitarnom „Kampu prijateljstva“ u organizaciji manastira Hilandar i poručio im da je CarGo uvek tu za njih, kao i za sve ljude kojima je pomoć neophodna, saopštilo je danas to udruženje.

„Verujemo u inovacije koje pokreću društvo. Ali isto – verujemo da je naš poziv humanost. Zato, koristim priliku da se pred vama obavežem, kao i pred članovima našeg Udruženja, da ćemo izdvajati sve više za humanitarne aktivnosti“, istakao je Vučić i dodao da rast Udruženja „CarGo“ znači i veća izdvajanja za dobročinstvo.

Vučić je tokom poslednjeg dana boravka prvoj grupi, od oko 170 dece, uručio poklone u Studentskom odmaralištu na Avali, a deca su u znak zahvalnosti priredila priredbu.

„CarGo, kao i svi naši članovi, veruje u humanost“, kazao je on i istakao da „CarGo želi da bude stub humanosti kao što je Hilandar bio kuća dobročinstva kroz svoju bogatu istoriju“.

On je naveo da je cilj Udruženja „CarGo“ da svojim primerom inspiriše i ostala udruženja i kompanije na humana dela i izrazio nadu da će sledeće godine moći da pomogne u mnogo više akcija dobročinstva.

Humanitarnu akciju „Kamp prijateljstva“ tradicionalno organizuje manastir Hilandar, a generalni pokrovitelj ovogodišnje akcije je Udruženje gradjana „CarGo“, koje je zahvaljujući sredstvima kompanije CarGo Technologies, pokrilo troškove smeštaja dece i prevoza od Beograda i obratno.

Kroz kamp će proći 350 dece od sedam do 14 godina i još 150 volontera, pratilaca, vodiča i medicinskih radnika koji će u nekoliko grupa obići mnoge znamenitosti Beograda, kulturne institucije i muzeje, a van Beograda će posetiti i Oplenac, kao i manastire Ravanicu i Manasiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar