Članica Programskog saveta RTV: Režim nema nameru da oslobodi medije

Članica Programskog saveta Radio-Televizije Vojvodine (RTV) Aleksandar Bosnić Djurić koja je sa još dva člana Saveta protestovala zbog izveštavanja RTV o protestu posle prebijanja studenata, izjavila je da „režim ne da nema nameru da oslobodi medije, nego verovatno ima nameru da se samo usavršava u različitim oblicima manipulacije“.

„U tome su oni zaista uspešni, rakla bih čak da su uspešniji nego devedesetih godina“, rekla je Bosnić Djurić za izdanje beogradskog lista „Danas“ od utorka.

Ona je, zajedno s Milošem Katićem i Srdjanom Arsenijevićem javno protestovala što se RTV na svom sajtu u izveštaju s novosadskog protesta pozvala na beogradski „Kurir“.

Bosnić Djurić je rekla da, „ukoliko nismo obučeni gradjani da se borimo s lažnim vestima, da ih čitamo na drugi način, ukoliko smo obični gradjani koji se ne bave onim što se zove medijska pismenost, imćemo samo tu informaciju koju imamo“.

„Medjutim, činjenica je da postoji veliki broj gradjana koji osećaju takvu vrstu medijskog spinovanja i oblikovanja, i poslednjih godina oni gube poverenje u javni servis“, rekla je Bosnić Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar