Danas veće gužve: Čekanje na Batrovcima 90, na Gradini 150 minuta

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije pojačan je saobraćaj na graničnim prelazima i to na ulazu u Srbiju iz pravca Hrvatske i izlazu iz zemlje, na graničnim prelazima sa Bugarskom i Makedonijom, saopšto je Auto-moto savez Srbije.

Na graničnom prelazu Batrovci čeka se oko 90 minuta, dok se na graničnom prelazu Šid putnička vozila zadržavaju oko 60 minuta, takođe na ulazu u Srbiju.

AMS S zato preporučuje korišćenje alternativnih graničnih prelaza, poput prelaza Bačka Palanka, Sot, Ljuba ili Neštin.

Ista situacija je i na izlazu iz zemlje, na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom zadržavanja su oko 150 minuta, dok se na graničnom prelazu Preševo na ulazu u Makedoniju čeka oko 40 minuta, navodi AMS S.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Poslednji vikend u julu donosi smenu turista i pojačan intezitet saobraćaja na frekventnijm putevima, graničnim prelazima i naplatnim rampama.

Zbog pojačanog saobraćaja povećava se i broj saobraćajnih nezgoda, a vrlo često dolazi i do nepredviđenh zastoja i prekida u saobraćaju, pa AMS S vozačima savetuje maksimalnu opreznost i sporiju vožnju, uz više strpljenja i tolerancije.

Zbog temperatura koje će se često kretati između 33 i 35 podeljka u najtoplijem delu dana savetuje se pravljenje češćih pauza i izbegavanje vožnje i putovanja u periodu od 10-17h.

Od 29.07 do 02.08. zbog radova na lokalnom putu od isključenja za aerodrom sa autoputa iz pravca Beograda, do aerodroma „Nikola Tesla“ doćiće do izmena u režimu saobraćaja.

Do aerodroma „Nikola Tesla“ iz pravca Beograda (auto-putem) stizaće se preko petlje „Dobanovci“ gde će se vršiti promena smera kretanja i suprotnim smerom (Šid- Beograd) saobraćati do aerodroma.

Izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza, na državnom putu I A reda broj 1, deonica od Subotice do Beograda, u pravcu Subotica – Beograd. Saobraćaj će se u zoni petlje Novi Sad-sever kod službenog prolaza preusmerava na levu (preticajnu) kolovoznu traku. Radovi se izvode od 27.07. do 30.09.

Zbog radova na popravci i asfaltiranju kolovoza, na državnom putu I A reda broj 1, na deonici od Paraćina do Ćuprije, u smeru Niš-Beograd, saobraćaj će se od 29.07. do 30.07.2017. do 17h odvijati levom (preticajnom) kolovoznom trakom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

AMSSsaobraćaj
Komentari (0)
Dodaj komentar