Deo Kruševca i dalje bez grejanja

Više od 1.500 domaćinstava u delu oko Nove pijace i osnove škole „Nada Popović“ u Kruševcu priključenih na Gradsku toplanu još uvek nema grejanje, jer je došlo do novog pucanja magistralnog cevovoda, a grejanje bi trebalo da počne za vikend.

Do havarije je u Vidovdanskoj ulici nedaleko od Trga Fontana, najpre došlo prošle srede, usledilo je raskopavanje ulice, zamena dotrajalnih cevi, te novo punjenje sistema, ali i nova havarija.

„U utorak uveče, kada je sistem ponovo napunjen i kada smo povećali pritisak došlo je do novog pucanja cevovoda, nedaleko od tog mesta. Sada se vare nove cevi i očekujemo da će taj deo grada za vikend dobiti grejanje“, rekao je agenciji Beta direktor Gradske toplane Dragan Azdejković i dodao da je sada zamenjeno 40 do 50 metara cevi.

Podsetio je da je taj deo toplovodne mreže star 30 godina, odnosno jedan od najstarijih, da je u sličnom stanju sedam do osam kilometara mreže te da će početak svake naredne sezone biti sve gori i gori ukoliko se to ne zameni.

Dodao je da će računi korisnicima koji nisu imali grejanje biti umanjeni.

Stanari šest kula koji od početka grejne sezone nemaju grejanje su ogorčeni, kažu da ne mogu ni da se okupaju i da će ih dogrevanje uljanim radijatorima i TA pećima koštati više od umanjenja koje će im Toplana odobriti.

U delu Kruševca koji je bez grejanja nalaze se i vrtić i osnovna škola.

Inače, toplovodna mreža Gradske toplane duga je 40 kilometara, letos su, okviru programa KFW 4, zamenjene 64 podstanice.Kroz taj projekat je ranije popravljeno dva kilometra toplovodne mreže, za narednu godinu je predvidjena rekonstrukcija još 40 podstanica, a za sve te posle je predviđeno dva miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar