Deo opozicije održao protestnu šetnju centrom Beograda

U Beogradu je večeras održana protestna šetnja dela opozicije, koji su se na Trgu Republike u Beogradu okupili na poziv Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića, a povodom stupanja na dužnost novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nakon okupljanja na Trgu Republike, učesnici protesta formirali su kolonu i, blokirajući saobraćaj, prošetali preko Terazija, zatim preko Trga Nikole Pašića pored Skupštine Srbije i zgrade RTS, da bi se kroz Svetogosku ulicu vratili na Trg Republike.

Skup je protekao bez incidenata i bez vidljivog prisustva policije.

Među stranačkim liderima na protestu bili su i bivši predsednički kandidati koji su su poraženi na tim izborima, a neki doživeli i potpuni debakl sa 1-2 odsto glasova – Janković, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Saša Radulović, kao i drugi opozicioni političari Boris Tadić, Borko Stefanović, Sanda Rašković Ivić…

Zvaničnih obraćanja nije bilo, a pojedini opozicioni lideri su odgovarali su na pitanja novinara, te je Janković ponovio svoje primedbe na račun politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića, između ostalog i rečima „car je go“, dok je Tadić ponovo odbacio da je imao ikakve veze sa formiranjem SNS.

Kako su novinarima uoči početka skupa kazali Saša Janković i Boris Tadić, okupljanje na Trgu Republike predstavlja protest protiv „nedemokratskog i autokratskog režima“.

Janković je rekao da će od danas svi oni zajedno nastaviti da grade jedinstvo jer žele, naveo je, da što pre vide kraj ovog režima i da počnu da grade normalan život za građane i građanke Srbije.

„Siguran sam da ćemo svaki dan biti sve bliži ovim ciljevima“, rekao je Janković.

Tadić je izrazio zadovoljstvo što je danas na ovom skupu sa građanima i opozicionim liderima, i takođe poručio da je došlo vreme da se opozicija u Srbiji ujedini.

„Izbori za Beograd bi mogli biti prilika za ujedinjenje opozicije“, naveo je Tadić.

Tokom protesne šetnje učesnici protesta, među kojima i članovi policijskog i vojnog sindikata, zatim „Protesta protiv diktature“ duvali su u pištaljke, nosili transparente među kojima „ujedinjeni protiv diktature“, „sve što imam ostavljam samom sebi“ „posle mene ja“ i uzvikivali parole protiv šefa države i gradonačelnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradopozicijaprotestna šetnja
Komentari (0)
Dodaj komentar