Detaljna prognoza za praznike: Kakvo nas vreme čeka za Novu godinu i Božić

Iako je zima dosad bila blaga sa natprosečnim temperaturama, sneg koji je pao tokom vikenda ulio je nadu da će se ovakvo vreme zadržati do Nove godine i predstojećih praznika. Kako najavljuju iz RHMZ, u novogošnjoj noći se ne očekuje drastično zahlađenje niti obilne padavine.

Poslednji dan nedelje proteći će uz jak severozapadni vetar.

Na severu se očekuje suvo vreme, dok će u Beogradu i ostalim delovima zemlje padati slab sneg, a živa na termometru će se kretati oko nultog podeoka.

Ukoliko ste planirali da Novu godinu dočekate napolju, na nekom od gradskih trgova ili na planini – obucite se dobro! Prema najavama, oslabiće vetar koji je obeležio vikend, a ponedeljak i utorak, koji će proteći bez padavina, dočekaćemo uz mraz.

– Novogodišnja noć proći će bez padavina. Biće suvo i hladno vreme. U većini predela temperatura će biti nešto malo ispod nule, dok će na planinama dostići i 10. podeok ispod nule – rekao je Đurić.

Temperatura će se tokom novogodišnje noći u gradovima kretati od 2 do -2 stepena, a moguća je i pojava magle.

Ipak, kako sada stoje vremenski podaci, snega za novogodišnju noć u gradovima neće biti.

Prve dane 2020. godine dočekaćemo uz jutarnji mraz, dok će preko dana biti suvo vreme sa temperaturom u blagom plusu.

Kako se budemo bližili Božiću tako će rasti i temperatura, te možemo očekivati da živa u temomometru dostigne i 10. podeok.

– Usled snažne ciklonske aktivnosti sa Atlantika kod nas će doći do priliva tople vazdušne mase sa juga. Temperatura će se kretati do 10 stepeni, dok se u danima oko Božića očekuje da i preko 10 stepeni, te prave zime još uvek neće biti – zaključio je Đurić.

Zanimljivo je i da je pre 18 godina izmerene najtopliji Božić u prestonici, a temperatura je bila prava prolećna –  zabeležio je čak 20,7 stepeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nova godinaprognozavreme
Komentari (0)
Dodaj komentar