Direktor TO Budva: Veoma uspešne Karnevalske majske večeri (VIDEO)

Direktor turističke organizacije Budva (TOB) Mladen Franović rekao je agenciji Beta da je veoma zadovoljan organizacijom i posećenošću „Karnevalskih majskih večeri“ i najavio je bogat kulturno-zabavni program tokom letnje sezone u tom gradu.

„Za vreme sedmodnevnih ‘Karnevlaskih majskih večeri’ u Budvi je bilo više od 25.000 registrovanih posetilaca, a oko 80.000 ljudi je prošlo kroz grad, tako da smo izuzetno zadovoljni. Svi su se radovali toj manifestaciji“, rekao je Franović agenciji Beta.

On je istakao da su vremenske prilike za vreme te manifestacije jedino što je moglo da bude bolje, tako da očekuje da će naredne „Karnevalske večeri“ privući još više turista.

„Ono što je naročito važno i što ohrabruje je uključenost svih, gradjana prvenstveno, nevladinih organizacija, opštine, i nas kao organizatora“, rekao je Franović.

Dodao je da gradjani odlučuju šta gradu treba i kako se prema turistima okrenuti i napraviti još bolji rezultat.

„Za Turističku organizaciju Budve je obaveza da promoviše grad i da ova letnja sezona bude još bolja od prehodne, a koja je bila sjajna“, kazao je Franović.
 
Po njegovim rečima, Budva je postala prepoznatljiva, taj grad je „brend“ ne samo u regionu.

Franović je najavio da će ove godine u Budvi biti 27 manifestacija i da će se „neke stvari menjati u hodu“.

„Kada organizujemo manifestaciju koje traju po nekoliko dana možemo da privučemo veći broj turista, ljude koji žele da uživaju i nešto zanimljivo dožive tokom svog boravka u gradu“, rekao je Franović.

On je rekao da će za mesec dana u Budvi biti festival gradskih muzika koji će biti takmičarski.

„Biće i raznih iznenadjenja sve do ‘špica’ sezone kada će u gradu biti izložbe, manje priredbe, nešto što u velikoj gužvi može da bude prepoznatljivo“, rekao je Franović.

Ove godine, kako je dodao, festival „Sea dance“ neće biti u julu već u septembru jer je oko 15. jula u Budvi teško naći smeštaj.

Predsednik Opštine Budva Dragan Krapović je rekao da je tokom „Karnevalskih večeri“, koje su trajale od 28. jula do 6. maja, sve prošlo u najboljem redu.

„Veliki broj posetilaca, vrlo lepa energija, druženje, na kraju ‘šlag na torti’ dečija povorka. To je najava jedne dobre i uspešne godine za sve nas“, kazao je Krapović i pohvalio organizatore te manifestacije.

On je procenio da će ove godine Budva, koja obezbedjuje 50 odsto prihoda crnogorskog turizma, imati još bolje rezultate.

Na manifestaciji „Karnevalske majske večeri“ učestvovaalo je više od 50 karnevalskih grupa iz više zemalja, sa oko 1.200 učesnika.

Manifestaciju su organizovali Turistička organizacija Budve, Opština Budva, nevladina organizacija „Feštadjuni“ u saradnji sa Kulturnim centrom „Stara Budva“ i hotelom „Mažestik“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar