Djordjević: Povrede na radu bi bile na minimumu ako bi se svi pridržavali pravila bezbednog rada

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević poručio je danas da je položaj radnika u Srbiji od prioritetnog značaja i da bi povrede na radu bile „svedene na minimum“ ukoliko bi se „svi pridržavali propisa i pravila bezbednog i zdravog rada“.

Djordjević je na sastanku sa odlazećim ambasadorom Holandije Hendrikom van den Dolom istakao i da je Holandija „uzor Srbiji u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu“.

„Holandija je prva u svetu po najnižoj stopi povreda na radu na godišnjem nivou, zahvaljujući uredjenom sistemu koji poštuju i poslodavci i radnici. Cilj nam je da i u Srbiji ostvarimo iste rezultate“, rekao je Djordjević, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

Dodao je i da će Zakon o zdravlju i bezbednosti na radu i Zakon o osiguranju od povreda na radu radi naknade štete, doprineti uredjenju te oblasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ala je ovaj vozžč mudar,,izmislio rupu na saksiji. Povrede bi bile još manje kad se nebi ništa radilo. prosto je za nepoverovati kojim nas sve mudršćima ne obasipaju trenutni okupatori vlasti.