Djurić čestitao Dan rudara

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić čestitao je danas rudarima na Kosovu i Metohiji i drugim delovima Srbije, Dan rudara, 6. avgust.

„U ime Kancelarije za KiM i svoje ime, rudarima na KiM i drugim delovima Srbije, a posebno zaposlenima i rukovodstvu Rudarsko-metalurško-hemijskog kombinata ‘Trepča’ čestitam Dan rudara“, naveo je Djurić.

On je u čestitki naveo da je „malo datuma u godini koji kao ovaj neguju poštovanje prema jednoj profesiji“, prenela je Kancelarija za KiM.

„Težak posao kojim se bavite bio je i ostao osnov ekonomskog i energetskog napretka cele zemlje, na čemu smo vam zahvalni i zbog čega nas rezultati koje postižete posebno raduju i ohrabruju“, dodao je Djurić.

On je naglasio i da će „Trepču“, koja je smeštena na prostoru KIM i u narednim godinama, uz podršku Vlade Srbije nastaviti da bude ponos Srbije.

„Budite uvereni da će vaša država uvek biti uz vas i da nećemo dozvoliti nikakvo protivpravno oduzimanje imovine i ugrožavanje proizvodnog procesa“, istakao je Djurić.

On je najavio i da će „uz podršku Vlade Srbije u narednoj godini biti udaren temelj za nova ulaganja i radna mesta u kombinatu „Trepča“, navodi se u saopštenju.

U Srbiji se danas obeležava Dan rudara, 6. avgust, koji je ustanovljen u znak sećanja na veliki štrajk koji je počeo 1903. godine u Senjskom rudniku.

Prema podacima sindikata, u Srbiji ima oko 25.000 rudara čija je prosečna plata oko 50.000 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar