Dobra prohodnost na putevima, oprez zbog pljuskova

Na autoputevima kao i na ostalim državnim putevima I i II reda vozače očekuju dobra prohodnost bez vanrednih zastoja i prekida, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Česti pljuskovi karatketristični su za period u kom se nalazimo, a promenljivo vreme sa mogućim gradom i grmljavinom su uslovi koji i te kako mogu biti opasni, jer direktno utiču na bezbednu i sigurnu vožnju, a gotovo uvek su uzrok većeg broja

saobraćajnih nezgoda u kojima su mogući i lančani udesi.

Jak pljusak smanjuje preglednost i otežava vidljivost, a voda na kolovozu koja popunjava sve neravnine, kolotrage i druga oštećenja je dodatno opasna. Zato je važno da nailskom na mokre kolovoze odmah samnjite

brzinu i budete uvek na bezbednom odstojanju od vozila ispred vašeg.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:

Na državnom putu I B reda broj 28, kod mesta Šljivovica (Čajetina), zbog mehaničkog oštećenja vijadukta, za teretna vozila i autobuse na snazi je obustava saobraćaja u oba smera, dok putnička vozila mogu nesmetano da se kreću.

Pripremni radovi na uklanjanju postojeće odbojne odgrade počinju dana 04.05.2017. godine u periodu od 08 – 17 časova, na državnom putu I A reda broj 1, deonica Beograd – Subotica, u smeru od Subotice ka Beogradu. Za saobraćaj će naizmenično biti zatvarana brza i vozna saobraćajna traka, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

A takođe od 04.05. radiće se na geodetskom merenju, na istoj deonici. Ovi radovi će trajati do 06.05.

Od 04.05.2017. do 31.05.2017.godine, doćiće do izmene režima saobraćaja zbog radova na zaštiti nestabilnih kamenih kosina postavljanjem žičanog pletiva, na državnom putu II A reda broj 217, deonica selo Bovan- čvor Zuckovac.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Nastavlja se izvođenje radova na rehabilitaciji kolovoza, na državnom putu I B reda broj 35, deonica Kuršumlija – Rudare, do 31.05.2017. godine. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila za vreme izvođenja radova, koji su obeleženi odgovarajućom vertikalnom signalizacijom i putarima sa zastavicama.

Nastavlja se izvođenje radova na nadvožnjaku, na državnom putu I A reda broj 1, preko železničkih pruga Beograd-Niš i Trupale-Popovac, deonica Niš (Severni bulevar) – Niš (Trupale), pri čemu je za saobraćaj zatvorena desna traka, a saobraćaj je preusmeren u levu traku, smer Beograd – Niš. Radovi će trajati do 15.05.2017.godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Nastavlja se izvođenje radova na rehabilitaciji kolovoza do 11.05.2017.godine, na državnom putu I B reda broj 35, deonica Knjaževac – Svrljig. U toku izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Nastavlja izvođenje radova u zoni nove petlje „Nova Pazova“, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), Beograd – Novi Sad. U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka u smeru od Novog Sada ka Beogradu.

Planirano trajanje radova je do 31.05.2017.godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Izvodiće se radovi na popravci i zameni odbojne ograde, na državnom putu I B reda broj 22, na deonicama Preljina -Gornji Milanovac i Gornji Milanovac -Svračkovci, od 03.05.2017. godine, u vremenskom periodu od 07:00 do 17:00 časova.

Dana 03.05.2017. godine počinju radovi na poboljšanju površinske raskrsnice – opasnog mesta u Svilajncu, raskrsnica br.2, spoj državnog puta II A reda broj 160 i državnog puta II A reda broj 162. Radovi će se izvoditi u III faze i to:

-Prvom fazom su obuhvaćeni radovi sa desne strane Ulice kralja Petra I (dve saobraćajne trake), iz pravca Markovca i Požarevca ka Despotovcu, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno levom stranom ulice.

-Druga faza predviđa radove na izgradnji razdelnih ostrva i dela kružnog

podeonika i rušenje postojećeg fizičkog ostrva, na levoj strani Ulice kralja Petra I (iz pravca Markovca i Požarevca ka Despotovcu).

-Treća faza predviđa radove na izgradnji preostalog dela kružnog podeonika i završetak razdelnih ostrva. Planirano trajanje radova je 30 dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

U toku su pripremni radovi za polaganje završnog – habajućeg sloja asfalta na delu državnog puta I A reda broj 4 (auto-put E-80), na deonici Niš-Dimitrovgrad, deonica 4: Čiflik – Staničenje. Za vreme radova saobraćaj se odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Zbog izvođenja radova na izgradnji zida za zaštitu od buke, na državnom putu I A reda broj 1 ( auto-put E-75), na deonici od petlje „Tranšped“ do Vrčina, od 27.04. do 05.05.2017. godine, za saobraćaj će biti zatvoren deo naplatne rampe u Vrčinu (uključenje na auto-put), smer ka Beogradu. Alternativni putni pravac je naplatna rampa Tranšped.

Nastavljaju se radovi do 20.05.2017. godine na mostu preko Maričića potoka u Mislođinu, na državnom putu II A reda broj 148, deonica Obrenovac-Stepojevac, svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz regulisanje mobilnim semaforima.

Produžavaju se radovi do 30.05.2017. godine na sanaciji nasipa kod mosta Beška(silazak sa mosta Beška), na levoj strani državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), u smeru Beograd – Novi Sad. U toku izvođenja radova, zatvorene su zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na postavljanju novog sloja sfalta na deonici od Topole-1 ka Bućinom grobu saobraćaj će u vremenu od 9-17 časova biti potpuno obustavljen. Ova obustava počinje 18.04.2017. i traja će svakog dana do 15.05.2017.godine. U vreme obustave saobraćaja vozači će moći da koriste dva alternativna puta.

Prvi put sa oznakom IIB reda br 367 vodi od Donje Šatornje prema selima Vlakča i Cerovaca do Kragujevca, a zatim putem IIA reda br 177 do Gornjeg Milanovca. Vozačima koji dolaze iz pravca Mladenovca savetujemo da od Topole nastave putev IB reda br 25 do Kragujevca, odakle mogu ponovo putem IIA reda br 177 preko sela Bare i Nevade do Donjeg Milanovca u Bućinog groba.

Od 10.04.2017.g. zbog radova na rehabilitaciji Ložioničkog mosta u Užicu, saobraćaj će biti obustavljen, na delu državnog putu IB reda broj 23, na deonici Užice – Zlatibor. Radovi će se izvoditi do 15.06.2017. godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Alternativni pravaci su gradske ulice u Užicu.

Vozačima savetujemo da nailaskom na radove prilagode vožnju prema uputstvima privremene saobraćajne signalizacije, naveo je AMS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

AMSSsaobraćajstanje na putevima
Komentari (0)
Dodaj komentar