Dobra vest za vozače: Ukida se tehnički dva puta godišnje za stara vozila

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim se ukida obaveza da građani koji imaju vozila starija od 15 godina obavljaju tehnički pregled na svakih šest meseci.

Ukidanjem ove obaveze Vlada Srbije izašla je u susret velikom broju vlasnika koji poseduju starija vozila. saopšteno je iz te institucije.

Takođe, ovim zakonskim rešenjem ukida se tzv. nulti tehnički pregled za novoproizvedena vozila.

Vlasnicima ovih vozila omogućava se prva registracija vozila bez podnošenja dokaza o tehničkoj ispravnosti i prvi redovan tehnički pregled odlaže se najkasnije do isteka roka od dve godine od prve registracije.

Izmenama zakona pooštrene su i kazne za prekoračenje brzine van naseljenog mesta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

tehnički pregledukidanje
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • bambi

    Kaze u ovom tekstu da je Vlada izasla gradjanima u susret? Setimo se prvo su pricali da je to neophodno da bi se zastitili ljudski zivoti. Ako ove dve stvari spojimo, ispada da je Vlada izasla u susret gradnjanima tako sto ce im na ovaj nacin zivotna bezbednost biti ugrozena? Pa kako je onda Vlada izasla gradjanima u susret? Nesto ovde ocigledno ne pije vodu. Sa druge strane, svi mi znamo o kakvom se dilu ovde radi. Ovo je samo jos jedan dokaz da treba bezati iz ove zemlje. Ovo je sramota, ispiranje mozga, i pravljenje normalnih ljudi na budale.

  • Anonimni

    To nije neka vest. Svuda u svetuje tako. Dobra vest bi bila da su tehnički pregledi pojevtinili.