Doktori spasili život devojčici koja je dovezena bez znakova života u Institut za majku i dete

Jednogodišnjoj devojčici, koja je danas bez ikakvih znakova života dovezena na Institut za majku i dete, lekari uspeli da spasu život.

Prema nezveničnim informacijama koje su preneli mediji, devojčica (1) spavala je u vrtiću u Vrčinu, gde je bila na privikavanju, a vaspitačica i majka nisu mogle da je probude, pa su odmah alarmirani lekari.

– U Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ danas oko 13 sati primljeno je žensko dete uzrasta 12,5 meseci iz Vrčina. Posle spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka primetile su da dete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke. Deteta je primljeno na intenzivnu negu Pedijatrijske klinike oko 13 sati bez spontane srčane radnje i disanja. Nastavljene su mere reanimacije (oživljavanje) i uspostavljena je srčana radnja. Dete je sada na „veštačkim plućima“. Uzroci koji su doveli do ovog stanja za sada nisu poznati. Uzeti su uzorci za analize – saopšteno je iz Instituta za majku i dete.

Prema prvim informacijama, u trenutku kada je dete dovezeno na Institut pomislilo se da je bitka za život devojčice izgubljena. Srećom, zahvaljujući stručnost i pribranosti tima sa Instituta za majku i dete, beba je čudom vraćena u život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebalekarivrtić
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Matoro dzangrizalo

    Bambika koliko dece imas kad provodis vreme za komentare, ili si jos uvek sam sa sobom. MALOM BEBCU SVA SRECA OVOG SVETA I NEKA JOS DUGO ZIVI DRUGI ZIVOT!!!

  • bambi

    Vidis Zoe, dosta je bilo. Nije bambina bolesna vec si ti bolestan i poremecen kada takav recnik koristis. Odgovor za Doktor Zoa. Prvo bambina nije bolesna jer je iznela cinjenicno stanje u Srbiji. A vi se Zoe malo preispitajte, koliko gradova na godisnjem nivou izgubimo u Srbiji, koliko nasilja, koliko abortusa, koliko ubistava? Koliko je pao natalitet? Verovatno se vi Zoe zalazete za ove nase minorne devijante homoseksualne i transeksualne grupe i za podizanje dece u fazonu sa dve mame i slicno. Verovatno su vama ovi sa prozapada iscistili mozak i nametnuli svoju bolesnu i poremecenu viziju. Ali dzaba. Niste unistili Srbiju milenijum jedan a necete ni sada. Iako su ovi komentari koji se u javnosti srecu sitni i bizarni, jasno se vidi da neko sistematski urusava sistem vrednosti u Srbiji. E nece moci ovaj put. Sto bi nasi dedovi rekli, ovaj put ste se malo zajebali.

  • Matoro dzangrizalo

    Svaka cast doktori a vi bolesni komentatori bacite se nem sportom.

    • bambi

      Prvo nauci da pises, recimo za pocetak da rekapituliras gradivo iz osnovne skole. Drugo, svoj bolesni recnik i izrazavanje otprilike govori ko si i sta si. Trece, idi u nase ministarstvo, prvo proveri podatke, pa ih pitaj zbog cega svaka treca trudnoca u Srbiji zavrsi abortusom. Pa ih pitaj, zasto 100.000 beba, trenutno u Srbiji ne moze ni vidi svoje oceve zbog bahatog i poremecenog ponasanja jadnih samohranih nejakih mladih mamica koje su iscrpljene radom po menjacnicama, diskotekama i kockarnicama. Pa ih pitaj, zasto toliko nasilja u Srbiji? Ko generise nasilje? Pa ih pitaj zasto mlade mamice traze da budu ravnopravne po svim pitanjima u Srbiji samo kada je pitanje starateljstva, sudovi dodeljuju u 99% slucajeva decu takvim majkama.Srami se svog komentara. Iskoristio bih i trenutak da podrzimi pohvalim sve majke koje se bore u zivotu za decu zajedno sa svojim muzevima, koje se bore za porodicu, najvece hriscansko dobro, koje se bore za ognjiste, dom, srecu, skromnost, ljubav. Samo napred. Prezivece nasa i deca a i mi ove bolescine koje se javljaju u drustvu a koje su uticaj proevropskog pritiska da se unisti tradicija, kultura, istorija jednog naroda, da nam se unisti natalitet, da nam seme zatre. Uvek prezivi ljubav i istina. A vi, naruralizovani evropljani, samo se zalazite da deca imaju samo majku, koliko vidim u poslednje vreme da imaju i vise majki. Sram da vas bude.

  • bambi

    Svaka cast doktorima ali sta ce beba u vrticu? Gotovo 95% mladih mamica koje brze bolje se razvedu da bi ostvarile alimentaciju finansijsku zaradu ostavljaju sopstvenu decu u vrtice od vec godinu dana? Zasto? Pa da bi lepo krckali parice po kaficima sa cigaricom i vermutom u rucici sa intimnim partnerom. Popodne. Popodne decu cuvaju babe i dede, nocu dete spava samo. Ponekada u toku nedlje mlade mamice i vide svoju decu ali su i u to kratko vreme nadrndane jer su u fazi promene intimnih partnera. Ocevi. Ocevi u Srbiji su nasilnici, barabe i divljaci a ako nisu onda zato postoje Centri za socijalni rad koji ce od oceva napraviti budale. Njima je zabranjen bilo kakav kontakt sa decom. E Srbijo, u ovo vreme hiperprodukcije sponzorusa, starleta, ajfonki, tatu pirsing in devojaka, nasa deca stradaju. Stop nasilja majki prema deci.

    • Anonimni

      Sta naprica covece, paporodiljko ne traje 24 meseca. Nemaju svi uslova da im neko cuva decu dok rade,vrtici su ipak najbolja opcija

    • Doktor Zo

      Bambina, ti si baš ozbiljno bolesna!